Κυριακή 9 Αυγούστου 2015

Δύο κυβερνήτες συναντούν τον Μητροπολίτη Κένυας

Romfea.gr

kenias-8

Αφού ο Σεβασμιώτατος ολοκλήρωσε τις επισκέψεις σε γυμνάσια και δημοτικά σχολεία διαφόρων περιοχών (για το θέμα αυτό θα γράψουμε αργότερα), έφθασε χθες το βράδυ στην πόλη Νιγκόρι, ύστερα από ταξίδι 7 ωρών.
Σήμερα το πρωί είχε συνάντηση με τους ιερείς της περιοχής και, στη συνέχεια, προσκλήθηκαν όλοι, από τον αναπληρωτή κυβερνήτη, στο κυβερνητικό μέγαρο. Εκεί είχαν συνάντηση, όπου συζήτησαν για την παρουσία της Ορθοδοξίας στην περιοχή και για τη συμβολή της στην ανάπτυξη της παιδείας.
Γύρω στο μεσημέρι, έφθασαν στο κυβερνητικό μέγαρο οι δύο κυβερνήτες των πόλεων Νακούρου και Νιγκόρι. Τους υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος και άλλοι πολιτειακοί παράγοντες.
Στη συνέχεια είχαν συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο οι δύο κυβερνήτες κατ’ ιδίαν, όπου ο μεν Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων απεκάλυψε ότι ο Σεβασμιώτατος ήταν εκείνος που του έδωσε υποτροφία και σπούδασε στο Διδασκαλικό Κολέγιο και στη Σχολή Ηλεκτρονικών Υπολογιστών.
Ο δε Κυβερνήτης του Νακούρου υπενθύμισε στον Σεβασμιώτατο, όταν ο ίδιος κατείχε θέση του Αρχηγού της Αστυνομίας ότι δύο από τους μαθητές του στην Πατριαρχική Σχολή υπηρετούσαν και υπηρετούν στην Αστυνομία και έχουν καταλάβει, ήδη, υψηλές θέσεις.
Εξύμνησε και των δύο τον άριστο χαρακτήρα και τη σοβαρότητα, με την οποία εργάζονται και είπε ότι γνωρίζει το έργο της Μητροπόλεως Κένυας στην περιοχή του.
Τον προσκάλεσε, μάλιστα, την ερχόμενη εβδομάδα να επισκεφθεί την περιοχή, για να συζητήσουν μαζί θέματα που θα βοηθήσουν περισσότερο την προαγωγή της Ορθοδοξίας στην περιοχή. Μάλιστα, ο Κυβερνήτης είπε ότι πριν μερικά χρόνια οι δύο μαθητές του Σεβασμιώτατου και αστυνομικοί δικοί του τον προσκάλεσαν στα εγκαίνια ενός ορθόδοξου ναού, τα οποία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος.
Ο Κυβερνήτης της πόλης Νιγκόρι είπε ότι είναι έτοιμος να παραχωρήσει μεγάλη έκταση γης στην πόλη, για να κτιστεί μεγαλοπρεπής ναός των Ορθοδόξων.
Αφού τους ευχαρίστησε, ο Σεβασμιώτατος, απεχώρησε, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων προς τον ναό της Μεταμορφώσεως, όπου θα γινόταν η φιλανθρωπική εκδήλωση.
Ο Κυβερνήτης έδωσε στον Σεβασμιώτατο το ποσό των 100,000 σελινιών Κένυας, για να στηρίξει το έργο του Ορθόδοξου Γυμνασίου (περίπου 1000 ευρώ).
Πράγματι, στη συνέχεια έγινε η εκδήλωση στον μεγαλοπρεπή ναό της Μεταμορφώσεως, όπου παρευρέθηκαν όλοι οι παράγοντες της περιοχής, πλήθος κόσμου, οι γονείς των μαθητών και οι ιερείς της περιοχής.
Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος μίλησε και ευχαρίστησε όλους για την πρόθυμη ανταπόκρισή τους γιατί συγκεντρώθηκε το απαιτούμενο ποσό, για να ολοκληρωθούν τα κτίρια του γυμνασίου.
Η χορωδία του γυμνασίου παρουσίασε παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου