Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ «ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΙΣΤΕΩΣ» ΣΤΟ ΚΑΪΡΟ


Με τις πατρικές ευχές και ευλογίες της Α. Θ. Μακαριότητος του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξάνδρειας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄, ξεκίνησαν για δεύτερη χρονιά οι δραστηριότητες του Θεολογικού Σεμιναρίου Ορθοδόξου Πίστεως «Ο Ευαγγελιστής Μάρκος», στην Ιερά Μητρόπολη Μέμφιδος.
Το σεμινάριο είναι διετούς φοιτήσεως, απευθύνεται στους χριστιανούς του Καΐρου και σκοπό έχει να υποβοηθήσει, ιδιαίτερα τους νέους, ώστε να γνωρίσουν περισσότερο τα της Ορθοδόξου πίστεως, μέσα από την θεολογική διδασκαλία των Πατέρων της Εκκλησίας μας.
Τα μαθήματα που διδάσκονται από θεολογικά κατηρτισμένους ομιλητές είναι: Εισαγωγή και Ερμηνεία Αγίας Γραφής, Λειτουργική, Δογματική και Εκκλησιαστική Ιστορία και διαρκούν τέσσερις περιόδους. Κατά την φετινή περίοδο τον συντονισμό θα έχει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. π. Δαμασκηνός.
Η έναρξη του σεμιναρίου έγινε με την τέλεση του Αγιασμού από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μέμφιδος κ. Νικόδημο, ο οποίος ένθερμα ευχήθηκε για την ευόδωση και επιτυχία του σκοπού αυτής της τόσο σπουδαίας δραστηριότητας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου