Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Στις 20 Φεβρουαρίου 2011, εγκαινιάσθηκε από τον Μητροπολίτη Νιγηρίας Αλέξανδρο νέος Ιερός Ναός στην κωμόπολη Umudioka



Την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου εγκαινιάσθηκε από τον Μητροπολίτη Νιγηρίας Αλέξανδρο, ο Ιερός Ναός της Υπαπαντής, Οσίου Νήφωνος και Τιμίου Προδρόμου στην κωμόπολη Umudioka της ανατολικής Νιγηρίας.
Ο Ναός χτίστηκε εις μνήμην του ἀρχιμανδρίτου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών Νήφωνος Βιτζηλαίου με πρωτοβουλία του πνευματικού του πατέρα Πανοσ. Αρχιμανδρίτου π. Αντωνίου Αβραμιώτη και την συνδρομή φίλων, συγγενών και πνευματικών τέκνων του μακαριστού κληρικού.
Τήν παραμονή το απόγευμα, μετά τον ευτρεπισμό των Ιερών Λειψάνων, εψάλη πανηγυρικός Ἑσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου και με την συμμετοχή πολλών κληρικών της περιοχής.
Την Κυριακή και με την παρουσία μεγάλου αριθμού ορθοδόξων από την ευρύτερη περιοχή, τελέσθηκαν τα εγκαίνια του Ναού και η πρώτη Θεία Λειτουργία.
Κατά την ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος μεταξύ άλλων ανέφερε: «..Τα εγκαίνια ενός Ναού είναι εγκαίνια τού ανθρώπου και της σύνολης κτίσης στην καινή ζωή, στο Δένδρο της Ζωής...».

Περισσότερα...  http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=7346:2011-02-21-23-22-42&catid=26:2009-12-18-08-38-40

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου