Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Η Ορθοδοξία στην Αφρική: Δελτίο Τύπου Ιεράς Μητροπόλεως Ζιμπάμπουε και Αγκόλας



Η Ορθοδοξία μέσα από το μεγαλείο της φιλανθρωπίας ευσεβών χριστιανών από την Ελλάδα και τη Κύπρο συνεχίζει να  απλώνει τα φτερά της αγάπης της στην Αφρικανική Ήπειρο. Εκτός από την οικοδομή μικρών Ιερών Ναών, Σχολείων και κλινικών, η στήριξη άπορων και ορφανών παιδιών για πρόσβαση στο αγαθό της παιδείας είναι μια συγκινητική προσπάθεια που ήδη άρχισε να καρποφορεί γόνιμα ανάμεσα στους λαούς της Αφρικής. Το όνειρο  πολλών παιδιών να πηγαίνουν σχολείο γίνεται πραγματικότητα.
Με τις ευλογίες του Αλεξανδρινού Προκαθημένου κ. Θεοδώρου, οι Αρχιερείς του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και οι συνεργάτες τους με τη βοήθεια του Θεού και την στήριξη ευσεβών χριστιανών, δραστηροποιούνται στο τομέα της Ορθόδοξης Ιεραποστολής στη βασανισμένη Αφρικανική Ήπειρον, αφήνοντας τις φιλάνθρωπες ακτίνες της αγάπης μας να απλώνονται εκεί που κυριαρχούσε το σκοτάδι της αμάθειας και της στέρησης.
Ένα πρωτοπορειακό πρόγραμμα στηρίξεως άπορων και ορφανών παιδιών για να μπορούν να φοιτούν σε σχολείο ξεκίνησε στην Ιερά Μητρόπολη Ζιμπάμπουε, που ήδη τα αποτελέσματα του μας κάνουν όλους υπερήφανους. Σε μια εποχή που κυριαρχεί παντού η οικονομική κρίση και η καθημερινή ακρίβεια της ζωής είναι συγκινητικό και απίστευτο που ευσεβείς χριστιανοί από Ελλάδα και Κύπρο, μέσα από τη στέρηση τους στηρίζουν άπορα και ορφανά παιδιά για ίσες ευκαιρίες μόρφωσης.
Μέσα στα πλαίσια του ειδικού αυτού προγράμματος στηρίξεως άπορων και ορφανών παιδιών ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζιμπάμπουε Σεραφείμ επισκέπτεται επί τόπου σχολεία σε διάφορες περιοχές του Ζιμπάμπουε για να συναντήσει τα παιδιά αυτά και με τους συνεργάτες του ρυθμίζει τη πληρωμή των διδάκτρων τους, μοιράζοντας ταυτόχρονα γραφική ύλη και ρουχισμό.
Οι ευχαριστίες του κόσμου και των άπορων και ορφανών παιδιών δεν περιγράφονται, γνωρίζουν τις δυσκολίες και στερήσεις που υπάρχουν με την  παγκόσμια οικονομική κρίση στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Γι’ αυτό η ευγνωμοσύνη τους και οι προσευχές τους είναι το ελάχιστον αντίδωρον της μεγάλης φιλανθρωπίας και αγάπης που βρίσκουν από τους ευσεβείς χριστιανούς της Ελλάδας και της Κύπρου.
Όσοι ενδιαφέρονται για περισσότερες πληροφορίες για το σημαντικό αυτό πρόγραμμα της στηρίξεως άπορων και ορφανών παιδιών για ίσες ευκαιρίες για το αγαθόν της παιδείας μπορούν να απευθύνοται στο emailstmark@mweb.co.za η στη ταχυδρομική διεύθυνση:
Greek Archbishopric of Zimbabwe, P.O.Box 2832, Harare, Zimbabwe.
Η επιτυχία του προγράμματος αυτού οφείλεται εν πολλοίς και στην αφιλοκερδή καλή διάθεση των ΜΜΕ (εντύπων και ηλεκρονικών) να μας βοηθήσουν σχετικά με τη διαφώτιση και ενημέρωση της Ορθόδοξης Ιεραποστολής στην Αφρικανική Ήπειρον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου