Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Χειροτονία του Γκανέζου Πρεσβυτέρου Βασιλείου Kwame Lambi από τον Μητροπολίτη Άκκρας


IMG_0320


Την Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2012, ημέρα που η Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Γερασίμου Παλλαδά, Πατριάρχου Αλεξανδρείας και την αποκατάσταση της μνήμης του Αγίου Νεκταρίου, Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού, ο Σεβ. Μητροπολίτης Άκκρας Γεώργιος, με την άδεια και την ευλογία της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄, χειροτόνησε Πρεσβύτερο τον Γκανέζο Διάκονο Βασίλειο Kwame Lambi, στον Ιερό Ναό Αποστόλου Ανδρέα Μέσα Γειτονιάς στην Λεμεσό.
Στην Θεία Λειτουργία συμμετείχαν ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Επιφάνειος Χατζηγιάγκου, ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Μιχαήλ Μιχαήλ, ο Πρωτοπρεσβύτερος Ιωσήφ Kwame Lambi, και ο Διάκονος Γεώργιος.
Ο νέος Πρεσβύτερος είναι Ορθόδοξος τρίτης γενεάς και κατάγεται από εκκλησιαστική οικογένεια.
Ο παππούς του ήταν ο πρώτος Γκανέζος κληρικός που χειροτονήθηκε από τον Μητροπολίτη Άκκρας Ειρηναίο Ταλαμβέκο και ο πατέρας του είναι ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Άκκρας.
Ο π. Βασίλειος είναι απόφοιτος της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης.
Στην ομιλία του με φανερή συγκίνηση ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στην πνευματική του κατάρτιση κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον Μητροπολίτη Ειρηναίο και στον νυν Μητροπολίτη Ιωαννουπόλεως και Πρετορίας Δαμασκηνό που τον είχε χειροτονήσει Διάκονο.
Ο Σεβασμιώτατος στην αντιφώνησή του μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην Ορθόδοξη παρουσία στην Γκάνα, στο πρόσωπο του νέου Πρεσβυτέρου και στην σημαντική συμβολή της οικογένειάς του στην εξάπλωση της Ορθοδοξίας στην Γκάνα, μετέφερε στο πυκνό εκκλησίασμα τις ευχές και τις ευλογίες του Πατριάρχη και ευχαρίστησε τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανάσιο που παραχώρησε την άδεια να γίνει η χειροτονία στην επαρχία του και για την εν γένει στήριξη του Ιεραποστολικού έργου του Πατριαρχείου.
Τέλος ευχαρίστησε τον προϊστάμενο του Ναού Πρωτοπρεσβύτερο Μιχαήλ Μιχαήλ που ανέλαβε τα της χειροτονίας και τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Επιφάνειο Χατζηγιάγκου, Προϊστάμενο του Καθεδρικού Ναού Αγίου Παντελεήμονος της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης, για την μέχρι σήμερα υλική και ηθική στήριξη του Ιεραποστολικού έργου στην Γκάνα, αφού με φροντίδα του έχουν αναγερθεί στην Γκάνα 3 Ιεροί Ναοί, 3 Σχολεία, 1 Ορφανοτροφείο και 1 Οικοτροφείο.

http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=10630:2012-01-16-17-21-48&catid=25:2009-12-18-08-37-46

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου