Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Εγκαινιάζεται ο Ναός του Αγίου Χριστοφόρου στη Νιγηρία

Ο Σεβασμιώτατος κ. Αλέξανδρος σε ορθόδοξο σχολείο της Νιγηρίας


Ο Σεβασμιώτατος κ. Αλέξανδρος σε ορθόδοξο σχολείο της Νιγηρίας


Από τον Μητροπολίτη  Νιγηρίας Αλέξανδρο προς την Αδελφότητα Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής:

Αγαπητέ κ. Πρόεδρε και Μέλη του Δ.Σ. της Αδελφότητας Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής,

θα ήθελα να σας γνωρίσω για την πορεία των εργασιών ανεγέρσεως Ι. Ναού Αγίου Χριστοφόρου, τον οποίο χρηματοδοτεί η Αδελφότητά σας, ότι µε τη χάρη του Θεού ολοκληρώθηκε το σοβάτισµα του Ναού και τοποθετήθηκαν όλα τα παράθυρα.

Αυτή τη στιγµή χρίζονται το εικονοστάσιο, οι 3 Αγίες Τράπεζες, ο άµβωνας και ο επισκοπικός θρόνος, από σχέδια παλαιοχριστιανικών βασιλικών. Αυτές οι εργασίες δεν είχαν συμπεριληφθεί στην προσφορά, αλλά το µεν εικονοστάσιο και οι Άγιες Τράπεζες αποτελούν προσφορά του εργολάβου, ο δε άµβωνας και ο θρόνος νιγηριανών ορθοδόξων, που κατάγονται από την περιοχή. Όλα τα πιο πάνω θα επενδυθούν µε κόκκινο τούβλο και η δαπάνη ελπίζουμε ότι θα καλυφθεί από πιστούς της περιοχής. Επίσης έχουν ήδη κατασκευασθεί αρκετά καθίσµατα, δαπάναις των ενοριτών του Ναού.

Θα ακολουθήσει το δάπεδο του Ναού και τέλος θα τοποθετηθούν οι πόρτες. Όλα αυτά θα είναι έτοιμα μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου. Ο ελαιοχρωματισμός του Ναού θα γίνει μετά τα Θεοφάνεια για να είναι έτοιμος για τα Εγκαίνια στις 17 Φεβρουαρίου, Θεού θέλοντος.

.............

Από καρδιάς εύχομαι ο Κύριος να ενισχύει πάντοτε τα βήματά σας σε δρόμους ιεραποστολικής μαρτυρίας, χαρίζοντας σε όλους μακροημέρευση και υγεία, εκπληρώνοντας κάθε προσωπική, οικογενειακή και επαγγελματική προσδοκία.
Με ευγνώμονα καρδιά και ευχές,
† Ο Μητροπολίτης Νιγηρίας Αλέξανδρος

Περισσότερα...   http://ierapostoles.gr/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου