Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Συνάντηση Επισκόπου Μποτσουάνας με την νέα Πρέσβυ της Νοτ. Αφρικής

Romfea.gr

mpotsou 
 
Τη νέα Πρέσβυ της Νοτ. Αφρικής, Εξοχ. Κα Μαρία Διαμαντοπούλου, η οποία είναι αρμόδια και για τo Kράτος της  Μποτσουάνα, επισκέφθηκε στο Γραφείο της στην Ελληνική Πρεσβεία Πρετόριας, ο Σεβ. Επίσκοπος Μποτσουάνας κ. Γεννάδιος την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013.
Η συνάντηση διήρκησε περίπου μία (1) ώρα και διεξήχθη σε ιδιαίτερα εγκάρδιο και φιλικό κλίμα.
Ο Σεβ.ενημέρωσε την Εξοχ. Εκπρόσωπο της Ελλάδος για το έργο της Ιεράς Επισκοπής και προσκάλεσε την Πρέσβυ να επισκεφθή τη Μποτσουάνα και την Ελληνορθόδοξη  Επισκοπή, και το σημαντικό γεγονός ότι η Ελληνορθόδοξη Εκκλησία στη Χώρα,  έχει υπό την πνευματική της δικαιοδοσία εκτός τους Ελληνες και Κυπρίους και τις άλλες Ορθόδοξες Παροικίες της Χώρας, δηλ. Ρώσους (υπάρχει Ρωσική Πρεσβεία στη Μποτσουάνα), την πολυπληθή Κοινότητα των Σέρβων (3.000 μέλη), Ουκρανούς, Ρουμάνους, Βουλγάρους, Νοτιοαφρικάνους και πρόσφατα Άραβες και Αμερικάνους εργαζομένους σε πολυεθνικές Εταιρείες.
Η  Κυρία Πρέσβυς αποδέχθηκε με χαρά την πρόσκληση και ανέφερε πως θα ενημερώση τον Σεβασμιώτατο για την ημέρα των Διαπιστευτηρίων της στον Πρόεδρο της Μποτσουάνας και την επίσκεψή της στη Χώρα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου