Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Χειροτονία Διακόνου στην Καμίνα της Ι.Μητρόπολης Κατάγκας

Romfea.gr

katagka kamina-6

Το έργο ενός επισκόπου δεν εξαντλείται μόνο εις το προφορικό ή γραπτό λόγο, αλλά στο να ευρίσκεται στις κατά τόπους συνάξεις και να δέχεται και ομιλεί εις το λογικό του ποίμνιο, πολύ δε περισσότερο όταν οι Χριστιανοί αυτοί είναι νεόφυτοι και έχουν χίλιες δύο ανάγκες, είτε προστασίας είτε βοήθειας.
Έτσι λοιπόν βρεθήκαμε εις την μακρινή KAMINA 600 Χιλ. από το Ιεραποστολικό μας Κέντρο, και η υποδοχή ήτο θερμή και εγκάρδια από τους πιστούς και μαθητές των Σχολείων μας.
Το απόγευμα όλοι εν στομάτι και ψυχή άκουσαν και έψαλλαν το Μ. Απόδειπνο.
Θεέ μού τι φωνές ήταν αυτές των μικρών παιδιών λύγιζες ακούγοντας τα!
Το πρωί ο Όρθρος ο Σαρακοστικός και οι ώρες, ακολούθησε η Θεία λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων.
Όχι με δυσκολία θα λέγαμε έφτασα στη τελειότητα, βάσει έπ΄αυτών πού διδάχθηκαν τα ευλογημένα μας παιδιά.
Ο Επίσκοπος προέβη σε χειροτονία του υποδιακόνου Νικολάου εις Διάκονον και το υπενθύμισε τα βασικά καθήκοντα του διακόνου, με άκρα δε ησυχία, και κατανυκτικό πνεύμα παρακολουθούσε όλο το εκκλησίασμα της ενορίας της Αγίας Άννης.
Το απόγευμα άλλαξε ο χρωματισμός, οι ιερείς, το θυσιαστήριο ντύθηκαν στα λευκά.
Πρόσωπα μελαψά αλλά χαρούμενα και μάτια σπινθηροβόλα έβλεπε κανείς όταν ετελείτο η ακολουθία των χαιρετισμών της Παναγίας μας.
Το Σάββατο πρωί ξανά και πάλι στήν θεία Λειτουργία όλοι έλαβαν την ευλογία του Επισκόπου για να συνεχίσουν την πορεία τους στον Αφρικανικό χώρο. Επιστρέψαμε αισιόδοξοι και με πολλές ευλογίες.

Περισσότερα...  http://www.romfea.gr/patriarxeia-ts/patriarxeio-alexandreias/13615-xeirotonia-diakonou-stin-kamina-tis-im-katagkas-foto

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου