Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017

ΠΡΟΟΔΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΤΟΝ ΑΝΕΓΕΙΡΟΜΕΝΟ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ ΝΑΟ ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Ιερά Επισκοπή Μπραζαβίλ-Γκαμπόν

Image may contain: outdoor

Image may contain: outdoor

Image may contain: house and outdoor

Με το έλεος του Παναγάθου Θεού, οι εργασίες στον ανεγειρόμενο Καθεδρικό Ναό Αγίου Δημητρίου Pointe-Noire προχωρούν.
Αφού ολοκληρώθηκαν οι οικοδομικές εργασίες, οι ηλεκτρολογικές και μικροφωνικές εγκαταστάσεις, ως και οι εγκαταστάσεις κλιματισμού, η τοποθέτηση των παραθύρων αλουμινίου και των καμπάνων στο κωδωνοστάσιο, άρχισαν οι προεργασίες ("στοκάρισμα" και τρίψιμο/λείανση των τοίχων) για τον εξωτερικό ελαιοχρωματισμό του Ναού, που θα ξεκινήσουν αμέσως μετά το πέρας των ως ...άνω προεργασιών, πριν την έναρξη της περιόδου των τροπικών βροχών.
Παράλληλα, ολοκληρώνονται οι εργασίες στεγάσεως του εξωτερικού περιστυλίου του Ναού με ξύλο και εν συνεχεία με συνθετικό κεραμίδι επ'αυτού.
Ο ανεγειρόμενος Ναός παρελήφθη από τον Επίσκοπο την άνοιξη του έτους 2013 ως ένας εκ των τριών ημιτελών Ναών της Ι.Επισκοπής Μπραζαβίλ. Οι εργασίες άρχισαν και πάλι το έτος 2015 με αποκλειστική χρηματοδότηση των ενοριτών του Ναού και δωρεών προερχομένων μόνον εκ του Κονγκό.
Από το 2013 ως σήμερα ένας Ναός ανηγέρθη εκ βάθρων και ήδη εγκαινιάσθηκε και λειτουργεί (Ενορία Τιμίου Προδρόμου Impfondo), ένας ολοκληρώνεται άμεσα (Αγία Φωτεινή Pointe-Noire), ο Καθεδρικός προχωρά -βλ.φωτογραφίες- και ένας αναμένει την επανέναρξη των εργασιών του προς ολοκλήρωσή του (Μεταμόρφωση Κυρίου πόλεως Nkayi).
Δοξασμένο το Πανάγιο Όνομα του Τριαδικού Θεού.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100013089222974&hc_ref=ARRv6DPqwIO8L9Lo45bzsrkJgChxDayCqKuFBn4gHvjlf7HwAfopz
DWOYTfhnVL3IFc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου