Παρασκευή 20 Αυγούστου 2021

ΣΤΕΓΝΩΣΕ Η ΓΗ ΣΤΗΝ ΤΟΛΙΑΡΑ ΤΗΣ ΜΑΔΑΓΑΣΚΑΡΗΣ - Ιεραπόστολος

 Ιεραπόστολος 

ΣΤΕΓΝΩΣΕ Η ΓΗ ΣΤΗΝ ΤΟΛΙΑΡΑ ΤΗΣ ΜΑΔΑΓΑΣΚΑΡΗΣ
Την οδυνηρή πραγματικότητα ότι στέγνωσε η γη από νερό στην απέραντη επαρχία Τολιάρα της Νοτίου Μαδαγασκάρης, μάς εξέθεσε με επιστολή του ο Επίσκοπος Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης κ. Πρόδρομος σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να στηριχθεί οικονομικά προκειμένου να προχωρήσει στην κατασκευή τσιμεντένιων δεξαμενών σε χωριά της υπαίθρου.
Όπως αναφέρει, για να ξεκινήσουν γεωτρήσεις σε χωριά απαιτούνται χρόνος και μεγάλα χρηματικά ποσά. Έτσι προχώρησε σε ένα πρόγραμμα διανομής νερού σε δέκα χωριά, που είχαν άμεση ανάγκη. Το νερό μεταφέρεται με υδροφόρες καθημερινά και διανέμεται στους κατοίκους.
Ο Επίσκοπος, για να ξεπεράσει το πρόβλημα της χρονοβόρου διανομής του νερού σε κάθε οικογένεια, αποφάσισε να κατασκευάσει τσιμεντένιες δεξαμενές, για να βρίσκουν οι κάτοικοι των χωριών και περισσότερο νερό και όποια ώρα της ημέρας θελήσουν. Τις δεξαμενές θα τροφοδοτούν οι υδροφόρες, οι οποίες μεταφέρουν το νερό από την πόλη.
Ο Οργανισμός μας αποφάσισε να χρηματοδοτήσει την δράση αυτή χτίζοντας δεξαμενές νερού σε όσα περισσότερα χωριά μπορεί. Στο απώτερο μέλλον θα φροντίσουμε για την πραγματοποίηση γεωτρήσεων σε κάποια χωριά, λύνοντας έτσι το πρόβλημα του νερού οριστικά.
---------------------------------
*Φωτογραφία:
Μικρά παιδιά προσπαθούν να δροσιστούν μέσα από τα λασπόνερα της γούρνας.

https://www.facebook.com/ierapostolikanea/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου