Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023

Θεμελίωση Ορφανοτροφείου από τον Ειρηνουπόλεως Δημήτριο στην Τανζανία

 Orthodox Mission Of Tanzania 


Θεμελίωση 3ου «Ορθόδοξου Ορφανοτροφείου – Αρρένων» από τον Ειρηνουπόλεως Δημήτριο στην Τανζανία.
Με την χάρη του Θεού και τις ευχές του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. κ. Θεόδωρου του Β´, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως κ. Δημήτριος θεμελίωσε ένα ακόμη Ορφανοτροφείο, αυτό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στην Μορογκόρο της Ανατολικής Τανζανίας.
Παρόλο που ο Θεός ευλόγησε αυτά τα 19 χρόνια Ιεραποστολικής εργασίας του Σεβ. στην Κεντρική (νυν Επισκοπή Αρούσας) και Ανατολική Τανζανία, έτσι ώστε μέχρι σήμερα να έχουν κτισθεί 2 Ορθόδοξα Ορφανοτροφεία, οι ανάγκες είναι ακόμη μεγάλες λόγω της αυξημένης θνησιμότητας από το AIDS (σε πολλές περιοχές το ποσοστό φτάνει μέχρι και 60%) και της φτώχειας, με αποτέλεσμα πολλά ορφανά παιδάκια να μεγαλώνουν σε άθλιες συνθήκες μέσα σε αχυροκαλύβες.
Από πολύ νωρίς το πρωί της Δευτέρας 30 Ιανουαρίου, άρχισαν να καταφθάνουν στο οικόπεδο 5 στρεμμάτων, που πρόσφατα απέκτησε η Ιερά Μητρόπολη Ειρηνουπόλεως, ιθαγενείς ιερείς, αναγνώστες, πιστοί, κατηχούμενοι, πολλοί μαθητές από το Ορθόδοξο Σχολείο «Άγιος Ιάκωβος», οι οποίοι βοηθούνται από τον Σεβ. με σχολικές υποτροφίες ώστε να μπορούν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια στοιχειώδη εκπαίδευση, αλλά και Πρόεδροι, Δήμαρχοι, Διευθυντές Σχολείων και άλλοι επίσημοι της τοπικής αυτοδιοίκησης, ώστε να παραστούν στην τελετή θεμελίωσης του 3ου Ορθόδοξου Ορφανοτροφείου της Τανζανίας, στην περιοχή του Μορογκόρο, σε μια νέα καρποφόρα Ιεραποστολική προσπάθεια στην Ανατολική Τανζανία, στην καρδιά του μουσουλμανισμού της Ανατολικής Αφρικής!!!
Ο Σεβασμιώτατος μετά την λήξη της ακολουθίας του αγιασμού του θεμελίου λίθου, μιλώντας στην γλώσσα των Σουαχίλι, εξήρε τις προσπάθειες του Παλαιφάτου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας σε κάθε γωνιά της αφρικανικής Ηπείρου για ειρήνη, πρόοδο, μόρφωση, υγεία και ευημερία, όλες αυτές δηλαδή τις αξίες που χρόνια τώρα ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. κ. Θεόδωρος Β´, ο πνευματικός πατέρας της Αφρικής, προσπαθεί να κάνει πράξη στην αφρικανική ήπειρο.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100064779393988

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου