Παρασκευή 28 Απριλίου 2023

Αφιερωματική Εκδήλωση στην Μητροπολη Ζάμπιας για τον Απόστολο και Ευαγγελιστή Μαρκο

 Orthodox Metropolis of Zambia 


Αφιερωματική Εκδήλωση στην Μητροπολη Ζάμπιας για τον Απόστολο και Ευαγγελιστή Μαρκο

Επ' ευκαιρία της Θρονικής Εορτής του Άγιου Ενδόξου και Ευαγγελιστού Μάρκου στις 25 Απριλίου η Μητρόπολη Ζάμπιας διοργάνωσε πολιτιστικό αφιέρωμα που πραγματοποιήθηκε στην επισκοπικη κατοικία.
Με ομιλητές τον Σεβ.Μητροπολίτη κ.Ιωάννη με θέμα " Ευαγγελιστής Μάρκος ο Αποστολος της Αιγύπτου,Μέγας Αλέξανδρος της Αλεξάνδρειας διαχρονική ελληνική παρουσία παρόν και μέλλον"και τον πρόεδρο του Τμήματος του Ιονίου Πανεπιστήμιου κ.Ιωάννη Καρρα με θέμα Η "Ελληνική γλώσσα ως εργαλείο διπολιτιστικης επικοινωνίας στην Αφρική" παρουσία των Πρόξενων της Ελλάδος στη Ζάμπια κ.Μ.Κρουπνικ και του Πρόξενου της Κύπρου στη Ζάμπια κ. και ακροατηρίου
Κατά την διάρκεια της επίσκεψης του Καθηγητού του Ιονίου Πανεπιστημίου κ Ιωάννη Καρα στην επισκοπικη κατοικία της Μητροπόλεως πραγματοποιήθηκε συνάντηση της ηγεσίας της Ελληνικής κοινότητας στη Λουσάκα με την παρουσια του Πρόεδρου του Ιταλικού πολιτιστικού Κέντρου στην Ζάμπια κ Φράγκο Νουλη και είχε ενημερωτικό χαρακτήρα σχετικά με την έναρξη λειτουργίας της Έδρας Ελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο της ζαμπιας.
Ο Καθηγητής κ Καρας βρίσκεται στην Ζάμπια στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος Erasmus με το Κρατικό Πανεπιστήμιο UNZA στη Ζάμπια.

Περισσότερα...
https://www.facebook.com/profile.php?id=100063521921459

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου