Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023

Χειροτονία πρώην Λουθηράνου Ιερέα στην Ειρηνούπολη – Τανζανία

 Orthodox Mission Of Tanzania 






Χειροτονία πρώην Λουθηράνου Ιερέα στην Ειρηνούπολη – Τανζανία
Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και απλότητα, αλλά κυρίως με τις ευχές και ευλογίες της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρου Β’, ο επί 25 έτη Λουθηρανός Ιερέας Steven MPALANGE 57 ετών, αφού προ 2 ετών βαπτίσθηκε Ορθόδοξος από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ειρηνουπόλεως κ. Δημήτριο με όλη την οικογένειά του, στην συνέχεια εφοίτησε επί ένα ακαδημαϊκό έτος στο Εκκλησιαστικό Σεμινάριο της Ιεράς Επισκοπής Μπουκόμπα και σήμερα χειροτονήθηκε νέος Διάκονος της Ιεράς Μητροπόλεως Ειρηνουπόλεως από τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Δημήτριο.
Το συγκινητικό μυστήριο τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Αρσενίου και Παΐσίου, στο Ιεραποστολικό Κέντρο της Αγίας Αικατερίνης, της πόλεως Morogoro στην Ανατολική Τανζανία και την Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν με υποδειγματική τάξη μέλη της Ελληνικής Κοινότητος, μέλη της Ρωσικής Κοινότητος (παρόλες τις δυσκολίες με το Πατριαρχείο Μόσχας, πολλοί Ρώσοι πιστοί συνεχίζουν να εκκλησιάζονται κοντά μας) αλλά και πάρα πολλοί ιθαγενείς Ορθόδοξοι, Λουθηρανοί πάστορες και μέλη της Λουθηρανικής Εκκλησίας (είναι η δεύτερη μεγαλύτερη ομολογία στην Τανζανία με περίπου 5 εκατομμύρια πιστούς, καρπός της Γερμανικής Ιεραποστολής), οι οποίοι μετά την εορταστική «Τράπεζα Αγάπης» για τους πτωχότερους των πτωχών, πανηγύρισαν και συνεχάρησαν με το δικό τους πρωτόγονο αφρικανικό τρόπο τον νέο Κληρικό τους.
Ο νέος Διάκονος θα είναι υπεύθυνος της Ιεραποστολής για τις 2 νέες ενορίες, στην ευρύτερη περιοχή της πρωτευούσης Νταρ Ες Σαλαάμ, όπου ήδη υπάρχει ο Ιερός Ναός της Παναγίας στο Kunduchi, ο οποίος είναι ο πρώτος Ιερός Ναός που κτίσθηκε από τους Έλληνες στην Τανζανία την δεκαετία του 1940, με χώμα που είχαν φέρει από την Κρήτη!

https://www.facebook.com/profile.php?id=100064779393988

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου