Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΟ ΚΑΪΡΟ




Ν. Κάτσικας 

Προεξάρχοντος του Μακ.Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄, το Κάιρο ετίμησε την 5η και 6η Δεκεμβρίου 2011 την μνήμη του Αγίου Νικολάου στον ομώνυμο περίλαμπρο Πατριαρχικό Ναό, στην Πατριαρχική Επιτροπεία της αιγυπτιακής πρωτεύουσας.
Στις λατρευτικές εκδηλώσεις την ΑΘΜ πλαισίωναν οι Θεοφιλ. Επίσκοποι Νιτρίας κ. Νικόδημος, Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου, και Βαβυλώνος κ. Νήφων, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Παλαιού Καΐρου, ενώ παρέστη συμπροσευχόμενος ο Σεβ. Μητροπολίτης Ερμουπόλεως κ. Νικόλαος.
Κατά τον Μ. Εσπερινό, ο Μακαριώτατος τίμησε τους Έλληνες προσκόπους επί τη συμπληρώσει 100 χρόνων προσκοπισμού, στο πρόσωπο του Περιφερειακού Εφόρου Προσκόπων Καΐρου κ. Αλέξανδρου Καζαμία, αλλά και τους αραβορθοδόξους προσκόπους στο πρόσωπο του επικεφαλής τους Δρ Ναντίμ Εσκάνταρ.
Παρέστησαν ο Εντιμ.Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Κάιρο κ. Ιωάννης Χατζαντωνάκης, ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητος κ. Κήμης Φλεβοτομάς, εκπρόσωποι της Αραβορθοδόξου Κοινότητος, φορέων, συλλόγων και σωματείων, ως και πλήθος πιστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου