Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Ο Μποτσουάνας Γεννάδιος ενημέρωσε τον Οικουμενικό Πατριάρχη για το έργο της Επισκοπής

0-gennadios4

O Θεοφιλ. Επίσκοπος Μποτσουάνας κ. Γεννάδιος, συναντήθηκε μετά του Ρ/Καθολικού Επισκόπου Σεβ. Ualentino και του Προϊσταμένου της Ιρλανδικής Ιεραποστολικής Αδελφότητος, Passionist Hill- Naledy, Fr. Branden και συμφώνησαν όπως παραχωρηθεί το Καθολικό της Ιεράς Μονής στην Ιερά Επισκοπή για την τέλεση της Θ.Λειτουργίας, άχρι καιρού.
Ο Θεοφιλέστατος εξέφρασε τη χαρά και την ευχαριστία του προς τον Ρ/Καθολικό Επίσκοπο και την Καθολική Αδελφότητα για τη στήριξη και την αγάπη τους προς την Ορθόδοξη Επισκοπή και το έργο της.
Επίσης, ο Επίσκοπος Γεννάδιος, επισκέφθηκε μετά του Αγγλικανού Επισκόπου Μποτσουάνας, Σεβ. Mwamba Musonda το Νοσοκομείο Hospice-Holy Cross της Αγγλικανικής Εκκλησίας, όπου φιλοξενούνται «μελλοθάνατα Παιδιά τα οποία γεννιούνται με την ασθένεια του Aids ή με καρκίνο», και είχαν συνεργασία με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσηλευτηρίου.
Υπενθυμίζεται ότι το περασμένο καλοκαίρι, η Ορθόδοξη Επισκοπή υπέγραψε μνημόνιο συνεργασία και στηρίξεως του ανθρωπιστικού αυτού έργου στο αρμόδιο Υπουργείο Υγείας της χώρας, κατόπιν συνεννοήσεως μετά της Αγγλικανικής Εκκλησίας.
Ο Θεοφιλέστατος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με Ομάδα καταξιωμένων Δημοσιογράφων εξ Ελλάδος, οι οποίοι συνεργάζονται με την Επισκοπή και στηρίζουν το έργο του Επισκόπου.
Ετσι, σε προσεχή του επίσκεψη στην Ελλάδα, ο Θεοφιλέστατος θα τους ενημερώσει προσωπικώς για όλες αυτές τις προσπάθειες και σύντομα θα είναι έτοιμη μία αποστολή εκπροσώπων των Μέσων Ενημερώσεως, οι οποίοι θα επισκεφθούν μαζί με τον Επίσκοπο Γεννάδιο τη Μποτσουάνα αλλά και την ευρύτερη Νότιο Αφρική, στα πλαίσια στηρίξεως του ανθρωπιστικού έργου της Ορθοδόξου Εκκλησίας, στην εσχατιά της γης.
Κοντά σ’ αυτούς, η γνωστή Δημοσιογράφος εξ Αμερικής κα Αθηνά Κρικέλη (Ellopia T.V.), η οποία θα συνεργασθεί μετά της Ι.Επισκοπής για τη δημιουργία ντοκυμανταίρ, αφιερωμένου στον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία στην περιοχή.
Εξάλλου, ο Θεοφιλέστατος, μετέβη στην Έδρα της Ι.Μητροπόλεως Καλής Ελπίδος (Κέηπ Τάουν), προσκεκλημένος του οικείου Μητροπολίτου Σεβ. κ.Σεργίου, μετά του οποίου πραγματοποίησαν περιοδεία σε Ελληνικές Κοινότητες (Πόρτ Ελίζαμπεθ, Τζώρτζ κ.α.), συναντήθηκαν με ομάδες Ομογενών και της οργανωμένης νεολαίας και είχαν γόνιμες συνεργασίες για καίρια θέματα.
Στο Κέηπ Τάουν ο Θεοφιλέστατος εόρτασε τα φετεινά Ονομαστήριά του μαζί με πλήθος Ομογενών, συνεργατών και φίλων της Ιεράς Μητροπόλεως Καλής Ελπίδος.
Τη Σεπτή κορυφή της Ορθοδοξίας, την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο επισκέφθηκε ο Θεοφιλ. Γεννάδιος στο Φανάρι (διερχόμενος από τη Νότιο Αφρική αεροπορικώς στην ΚΠολη) και τον ενημέρωσε για την πορεία των πραγμάτων της νεοσυστάτου Ορθοδόξου Επισκοπής.
Ο Παναγιώτατος, με την πηγαία του ευγένεια και τη γνωστή σε όλους πατρική του μέριμνα και αγάπη, πληροφορήθηκε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τον Επίσκοπο τα περί της Ορθοδοξίας στη Μποτσουάνα αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Νοτ. Αφρικής και προσέφερε στον Επίσκοπο Γεννάδιο, Αρχιερατικό Εγκόλπιο, το οποίο φιλοτεχνήθηκε επί τη συμπληρώσει 20ετούς Πατριαρχίας (1991-2011).
Το ίδιο βράδυ ο Θεοφιλέστατος παρακάθησε σε δείπνο στην Ι.Μονή Μπαλουκλή, προσκεκλημένος του Παναγιωτάτου, όπου και ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος.
Ο Επίσκοπος Μποτσουάνας, εξέφρασε για πολλοστή φορά την ευγνωμοσύνη και την απέραντη αγάπη του προς τον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας και υπογράμμισε σε ομογενειακά μέσα ενημερώσεως της Βορείου Ελλάδος και της Νοτ. Αφρικής, ότι :
«Ο Παναγιώτατος, ως Πατέρας αληθινός με σοφία, διάκριση και αποτελεσματικότητα είναι ένα ανεκτίμητο κεφάλαιο για την Ορθοδοξία, είναι ένας «ωκεανός αγάπης», ο οποίος σε κερδίζει μόνο με την παρουσία του, σε εμπνέει να συνεχίσεις να αγαπάς και να αγωνίζεσαι, ενδιαφέρεται για την πορεία των ανά την Οικουμένη ζητημάτων της καθολικής Ορθοδοξίας και αυτό είναι ελπιδοφόρο, όπως τόνισε στο Κυριακάτικο κήρυγμά του (4-12-2011) ο Σεβ. Αμερικής περί του ρόλου του Οικουμ. Πατριαρχείου για την ενότητα ».

Περισσότερα...   http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=10086:2011-12-07-00-27-09&catid=26:2009-12-18-08-38-40

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου