Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Ξεκινάει η ανέγερση του πρώτου Ορθόδοξου Ναού στην Μποτσουάνα!




ipografi-botsouanas


Σύντομα θα ξεκινήσει η ανέγερση του πρώτου Ορθοδόξου Ναού στη Μποτσουάνα, μετά την προσωπική μέριμνα και το ανύστακτο ενδιαφέρον του Αλεξανδρινού Προκαθημένου κ.Θεοδώρου Β΄, και την από μέρους του «Κέντρου προσφοράς και αγάπης-Αγιος Χριστόφορος- Παραλίμνι Κύπρου», (δωρεά Πρεσβυτέρας Αντρούλας Παπαευέλθοντος, εις μνήμην του μακαριστού π.Ευέλθωνος), προσφορά του πρώτου χρηματικού ποσού, με το οποίο εξασφαλίσθηκε, προς το παρόν, η αγορά του Οικοπέδου.
Υπενθυμίζεται ότι στη Μποτσουάνα, δεν υπάρχει ακόμη Ορθόδοξος Ναός και η Θ.Λειτουργία τελούνταν από τον Επίσκοπο και τον Ιερέα, μές στο Γκαράζ της Επισκοπής (το οποίο είχε διαμορφωθεί σε προσωρινό Παρεκκλήσι) ή σε ένα Παρεκκλήσι της ΡΚαθολικής Εκκλησίας.
Τον αγιασμό στο νέο οικόπεδο, θα τελέσει η Α.Θ.Μακαριότης κατά την επικείμενη επίσημη επίσκεψη Αυτού στη Χώρα, την 1η Ιουνίου 2012, όπου και θα προστεί της Ενθρονίσεως του Επισκόπου Γενναδίου.
Πρόκειται για ένα σημαντικό γεγονός, ιστορικής μπορούμε να πούμε σημασίας για τις Ορθόδοξες Παροικίες της Χώρας.
Εφεξής, μέσα από την επίπονη δράση και τις προσπάθειες της Επιτροπής Ανεγέρσεως της Ιεράς Επισκοπής (η οποία αποτελείται από Έλληνες, Κυπρίους, Σέρβους και Ρώσους), αναμένεται να συγκεντρωθούν τα υπόλοιπα χρήματα, με τα οποία θα αρχίσει άμεσα το κτίσιμο της Εκκλησίας, στο όνομα του Αγ. Ιω.Χρυσοστόμου, κατόπιν επιθυμίας προς τον Μακαριώτατο, της δωρήτριας από την Κύπρο.

http://romfea.gr/diafora-ekklisiastika/12186-protos-orthodoxos-naos-botsouana

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου