Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Ο Θεοφ. Επίσκοπος Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμων

 

 
Ο Θεοφ. Επίσκοπος Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμων εγεννήθη στην ιερά νήσο Τήνο το έτος 1974. Τυγχάνει πτυχιούχος του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και απόφοιτος του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών. Ομιλεί την αγγλική, γαλλική και ιταλική γλώσσα.
Διάκονος χειροτονήθηκε το έτος 2000 και Πρεσβύτερος-Αρχιμανδρίτης το έτος 2001 από τον μακαριστό Μητροπολίτη Σύρου κυρό Δωρόθεο Α’ (Στέκα), ενώ διηκόνησε ως Ιεροκήρυξ καί Διευθυντής Υπηρεσιών της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου, πλησίον του Σεβ.Μητροπολίτου Σύρου κ.Δωροθέου Β’. Μετακληθείς τον Σεπτέμβριο του έτους 2006 στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας διετέλεσε διαδοχικώς Διευθυντής Αναπτυξιακών Έργων, Κωδικογράφος της Ιεράς Συνόδου, Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Πατριαρχικού Γραφείου και Αρχιγραμματεύς της Αγίας και Ιεράς Συνόδου. Επίσης, τυγχάνει Μέλος της Πατριαρχικής Επιτροπής Ευρωπαϊκών Θεμάτων, ως και της Διορθοδόξου Επιτροπής Βιοηθικής και του Συμβουλευτικού Σώματος του Διεθνούς Κέντρου Διαθρησκειακού και Διαπολιτισμικού Διαλόγου KAICIID (King Abdullah bin Abdulaziz International Centre for Interreligious and Intercultural Dialogue), εκπροσωπών την Πρεσβυγενή Εκκλησία των Αλεξανδρέων.
Την 21η Νοεμβρίου 2012, τη προτάσει της ΑΘΜ, εξελέγη παμψηφεί υπό της Αγίας και Ιεράς Συνόδου πρώτος Επίσκοπος της Ιεράς Επισκοπής Μπραζαβίλ και Γκαμπόν, χειροτονηθείς την 2α Δεκεμβρίου 2012 υπό του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριαρχου Αλεξανδρείας κ.κ.Θεοδώρου Β” στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αλεξανδρείας, όπου διετέλεσε Προϊστάμενος κατά τα έτη 2006-2012.
Η Επισκοπή Μπραζαβίλ και Γκαμπόν ιδρύθη διά Πατριαρχικού και Συνοδικού Τόμου την 7η Οκτωβρίου 2010. Στην πνευματική της δικαιοδοσία περιλαμβάνει τα κράτη του Κογκό Μπραζαβίλ και Γκαμπόν. Έδρα: Μπραζαβίλ
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου