Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Eόρτια εκδήλωση Ιεραποστολικού Συνδέσμου «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός»

Ιεραποστολικός Σύνδεσμος «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός»:



"Τη μνήμη του Αγίου Εθνομάρτυρος και Ισαποστόλου Κοσμά του Αιτωλού εόρτασε το Σάββατο 24 Αυγούστου 2013, ο Ιεραποστολικός μας Σύνδεσμος.
 
 
Στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου Σταυρουπόλεως τελέστηκε Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο χοροστατούντων του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Βαρνάβα, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κεντρώας Αφρικής κ.κ. Νικηφόρου, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κατάνγκας κ.κ. Μελετίου, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.κ. Παντελεήμονος και του υπευθύνου του Ιεραποστολικού Κλιμακίου του Μαλάουι π. Ερμολάου Ιατρού. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση για τον μακαριστό Ιεραπόστολο του Ζαΐρ π. Κοσμά Γρηγοριάτη, πνευματικό ιδρυτή του Ι. Συνδέσμου, για τους λοιπούς Ιεραποστόλους και τους ευεργέτες της Εξωτερικής Ιεραποστολής που ανεπαύθησαν εν Κυρίω.
 
 
Στη συνέχεια στην αίθουσα του Ιεραποστολικού Συνδέσμου οι Αρχιερείς απηύθηναν εόρτιο χαιρετισμό στα μέλη και τους φίλους του Σωματείου μας και τόνισαν τη σημασία του έργου της Ιεραποστολής, της διάδοσης του Ευαγγελίου της Αγάπης και του αγκαλιάσματος των πενήτων αδελφών μας «των εγγύς και των μακράν» στους κρίσιμους και αποκαλυπτικούς καιρούς μας.
 
 
Ο Πρόεδρος του Ι. Συνδέσμου κ. Δημήτριος Ασλανίδης ευχαρίστησε τους Αρχιερείς, τους λοιπούς κληρικούς, τα μέλη και τους φίλους, που τίμησαν με την παρουσία τους την εορτή, αποδεικνύοντας έμπρακτα την αγάπη τους για την ιερή αυτή Αποστολή της Εκκλησίας μας."
 
Περισσότερα...  http://www.ierapostolos.gr/news_article.php?ID=54&title=Eoρτια εκδhλωση Ιεραποστολικου Συνδεσμου «Αγιος Κοσμας ο Αιτωλος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου