Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Σε κλίμα κατάνυξης, εορτάστηκε από τον Ελληνισμό του Γιοχάνεσμπουργκ της Νοτίου Αφρικής, η Κυριακή της Ορθοδοξίας 2014

 

                      
saheti orthodoxias 2014 01
 
Με τα παιδιά να μεταφέρουν τις εικόνες και τους ψάλτες να ψάλουν «Την Άχραντον εικόνα σου, προσκυνούμεν Αγαθέ», εορτάστηκε σε κλίμα κατάνυξης η μεγάλη Εορτή της Ορθοδοξίας στην πανέμορφη εκκλησία της Παντάνασσας, στο Γιοχάνεσμπουργκ, όπου της ακολουθίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννουπόλεως κ. Δαμασκηνός.

Παρουσία πλήθους κόσμου, τελέστηκε η ακολουθία και στην πανέμορφη εκκλησία της Υπαπαντής, εντός του Ελληνικού Σχολείου Σαχέτι του Γιοχάνεσμπουργκ, όπου η πολυμελής χορωδία με επικεφαλής τον χοράρχη κ. Γιώργο Μαζαράκη αλλά και τα παιδιά που κρατούσαν τις εικόνες προπορεύτηκαν από τον εφημέριο Πέτρο Παργινό, που ετέλεσε την πατροπαράδοτη ακολουθία.

Ακολουθούν χαρακτηριστικές φωτογραφίες που δείχνουν την παρουσία του Ελληνισμού της μεγάλης νοτιοαφρικανικής πόλης, γεγονός που δείχνει το μεγάλο ενδιαφέρον των Αποδήμων της Ν. Αφρικής για την εκκλησία μας, τα ήθη και έθιμά μας.


saheti orthodoxias 2014 02

Περισσότερα...  http://greekafricanews.gr/%cf%83%ce%b5-%ce%ba%ce%bb%ce%af%ce%bc%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%ac%ce%bd%cf%85%ce%be%ce%b7%cf%82-%ce%b5%ce%bf%cf%81%cf%84%ce%ac%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%ba%ce%b5-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%bf%ce%bd/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου