Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Η ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΦΙΛ. ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΝΙΤΡΙΑΣ κ.ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ

 
Την 27η Μαρτίου 2016, Β΄ Κυριακή των Νηστειών, η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β’ εχοροστάτησε κατά τον Όρθρο, προηξήρχε της Πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας και κατά την διάρκεια αυτής ετέλεσε την χειροτονία του Θεοφ.Επισκόπου Νιτρίας κ.Νικοδήμου, στον Ιερό Πατριαρχικό καί Καθεδρικό Ναό Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου Αλεξανδρείας.
Στην Ευχαριστιακή Σύναξη και την χειροτονία του Θεοφιλεστάτου συμμετείχαν οι Σεβ.Μητροπολίτες Γέρων Λεοντοπόλεως κ.Γαβριήλ, Γεν. Πατριαρχικός Επίτροπος του Πατριαρχείου, Αρκαλοχωρίου κ.Ανδρέας εκ της Εκκλησίας της Κρήτης, Ιωαννουπόλεως κ.Δαμασκηνός, Μέμφιδος κ.Νικόδημος, Πηλουσίου κ.Νήφων, Ηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής Μονής Αγίου Γεωργίου Καΐρου και ο Θεοφ. Επίσκοπος Ναυκράτιδος κ.Μελέτιος, Ηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής Μονής Αγίου Σάββα Αλεξανδρείας.
Ολίγον προ της χειροτονίας, ο Εψηφισμένος Επίσκοπος κ.Νικόδημος ευχαρίστησε εκ βάθους καρδίας τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο και την περί Αυτόν Ιεράν Σύνοδον για την πρόκριση και την εις Επίσκοπον προαγωγή του και δήλωσε την διά βίου υπακοή και αφοσίωσή του στον Μακ. Πατριάρχη και τον Θρόνο του Αποστόλου Μάρκου.
Εν συνεχεία, ο Μακαριώτατος με παραινετικούς λόγους αναφέρθηκε στο μέγα αξίωμα της Αρχιερωσύνης καθώς και στην θυσιαστική διάθεση των Ποιμένων της Εκκλησίας, ενώ με συγκίνηση μίλησε για τα χαρίσματα του Εψηφισμένου Επισκόπου κ.Νικοδήμου, τονίσας χαρακτηριστικά ότι δεν είναι χθεσινός μέσα στον χώρο της Εκκλησίας, αλλά διακονεί αυτήν επὶ 37 συναπτά έτη, εκ των οποίων τα 22 έτη υπηρέτησε τον Απόδημο Ελληνισμό της Νοτίου Αφρικής.
Την παραμονή της χειροτονίας, ο Θεοφιλέστατος έδωσε το Μεγάλο Μήνυμα στο Πατριαρχικόν Παρεκκλήσιον των Αγίων Θεοδώρων του Πατριαρχικού Μεγάρου, παρουσία της Α.Θ.Μ. και Ιεραρχών του Θρόνου, ενώ μετά το πέρας της Ακολουθίας, ο Μακαριώτατος καλοσώρισε τον Σεβ.Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου κ.Ανδρέα, εγκωμιάσας την προσωπικότητα και την ακαδημαϊκή προσφορά αυτού και ευχαριστήσας αυτόν διά την ποικιλότροπη βοήθεια που παρέχει στο παλαίφατο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και τους Αρχιερείς αυτού.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου