Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εργασίες της ετήσιας τακτικής Συνέλευσης της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Ελληνίδων Κυρίων Καΐρου

20160605_123742

pyramisnews.gr

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εργασίες της ετήσιας τακτικής Συνέλευσης της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Ελληνίδων Κυρίων Καΐρου, την προπερασμένη Κυριακή 5 Ιουνίου, παρουσία των εκκλησιαστικών, προξενικών και παροικιακών αρχών.

Μεγάλη απούσα η Πρόεδρος της Φιλοπτώχου κα Θεοδώρα Φιλοθέου, που δεν κατάφερε να παραβρεθεί για λόγους υγείας.

Έτσι, εκ μέρους του ΔΣ, τη λογοδοσία παρουσίασε η Γραμματέας κα Χρυσάνθη Σκουφαρίδου, η οποία ζήτησε να τηρήσουμε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη μελών και φίλων του σωματείου που έφυγαν για πάντα από κοντά μας τη χρονιά που μας πέρασε:

1) Βλασσόπουλο Παναγιώτη Αιγυπτιώτης, διετέλεσε  Πρέσβης της Ελλάδας στο Κάιρο και θερμός υποστηρικτής του σωματείου μας.
 2) Καρβέλη Χαρίλαο Επίτιμο Προέδρο της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου
3) Οικονόμου Δημήτριο  ταμία της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου
4) Παπασάββα Παύλο
5) Πάτσαλη Κλεοπάτρα
6) Ρεππαπή Ιωάννη

Ακολούθησε η Λογοδοσία Τακτικής Γενικής Συνέλευσης Φιλοπτώχου για το έτος 2015, όπου τονίστηκε:

Η φιλανθρωπία δεν είναι τίποτ΄ άλλο παρά πράξη ή πράξεις  από άτομο ή άτομα που έχουν σαν αποτέλεσμα τη βοήθεια ευπαθών ομάδων ανθρώπων που έχουν ανάγκες υλικές ή ηθικές, επίλυση προβλημάτων τους αλλά και συμπαράσταση σε δύσκολες στιγμές στη ζωή τους . Αυτές οι πράξεις γίνονται χωρίς να διεκδικούν κάποιο αντάλλαγμα ή ατομικό κέρδος.
Μία ομάδα 11 κυριών που έχουν σαν τρόπο ζωής τους αυτές τις πράξεις αποτελούν το Διοικητικό Συμβούλιο της Φιλοπτώχου, ένα φιλανθρωπικό σωματείο που λειτουργεί πάνω από 100 χρόνια και το οποίο υποστηριζόμενο από άλλους καλόκαρδους συμπαροίκους και φίλους, συνεισφέρουν όλοι μαζί στο να απαλύνουν τον πόνο κάθε πονεμένου με ποικίλους τρόπους  προστατεύοντας την αξιοπρέπειά του.
Οι κυρίες του Διοικητικού Συμβουλίου κάθε Τετάρτη πρωί παρευρίσκονται στο εντευκτήριο του σωματείου. Την πρώτη Τετάρτη του μήνα γίνονται  πληρωμές των τακτικών  βοηθημάτων μοιράζονται ρούχα, παπούτσια, τσάντες , λευκά είδη, κουρτίνες και ενίοτε και έπιπλα που προσφέρουν φίλοι αιγύπτιοι και έλληνες που αγαπούν και στηρίζουν το σωματείο. 
 Τις υπόλοιπες Τετάρτες  βρίσκονται εδώ  για κάθε έκτακτο αίτημα βοηθουμένου ή κάθε παροίκου που περνάει μία δύσκολη περίοδο στη ζωή του. Έρχονται σ” επαφή με τον ανθρώπινο πόνο, την ασθένεια και σκοπός τους είναι να ανακουφίσουν και να συμπαρασταθούν με κάθε δυνατό τρόπο σε όποιον χτυπήσει την πόρτα τους.

........


ΟΙ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΤΩΝ ΕΠΙΣΗΜΩΝ
 
Παίρνοντας το λόγο, ο Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου Σεβ. Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η ζωή επιφυλάσσει δοκιμασίες και το αύριο κανείς δεν το γνωρίζει. Εσείς, λοιπόν, είπε απευθυνόμενος στις Κυρίες του ΔΣ της Φιλοπτώχου, ανοίγετε τις πόρτες σας σε όποιοιν σάς τις κτυπήσει και σάς ζητήσει βοήθεια. Τόσο ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος Β΄όσο και εγώ, σάς συγχαίρουμε από καρδιάς και σάς δίνουμε όλη την ευλογία έτσι ώστε να έχετε δύναμη και να μην κωφεύετε στις ανάγκες των συνανθρώπων μας, αλλά να τούς στηρίζετε πάντοτε».
 
Από την πλευρά της, η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στο Κάιρο κα Λαμπρινή Κομίνη χαρακτήρισε ιδιαίτερα αξιέπαινο το φιλανθρωπικό έργο της Φιλοπτώχου Αδελφότητος, τονίζοντας ότι γνωρίζει τον αγώνα και το έργο τους για τον συνάνθρωπο. Παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίησή της που αναφέρθηκαν και στον αείμνηστο Πρέσβη Παναγιώτη Βλασσόπουλο, που πάντοτε αγαπούσε όσο ζούσε το Σωματείο αυτό.
 
Τέλος, ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Κήμης Φλεβοτομάς συνεχάρη την Φιλόπτωχο για το έργο των Κυριών, που πάντοτε βρίσκονται σε άριστη συνεργασία με το Ελληνικό Γηροκομείο, δίνοντας χαρά στους γέροντες με την φροντίδα τους.

20160605_123249

Περισσότερα...  http://pyramisnews.gr/synelefsi-filoptoxoy-2016/

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου