Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

Πατριάρχης Θεόδωρος προς Αικ.Σοφιανού: «Να καυχάσαι ότι είσαι Αιγυπτιώτισσα, ότι είσαι Καϊρινή, αυτό θα είναι το πιο ωραίο σου παράσημο»

11

pyramisnews.gr/

Λαμπρή ημέρα για το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και τον Αιγυπτιώτη Ελληνισμό, η 25η Νοεμβρίου 2016, εορτή της Αγίας Αικατερίνης.

Σε μία κατάμεστη εκκλησία του Αγίου Αθανασίου Κυψέλης στην Αθήνα, παρουσία του Υφυπουργού Εξωτερικών αρμοδίου για τον Απόδημο Ελληνισμό Τέρενς Κουΐκ και του Προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστου Καβαλή, ο εορτάζων για 62α σεπτά του γενέθλια Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄ πραγματοποιούσε τα θυρανοίξια του Αρχονταρικίου του Μετοχίου εν Αθήναις, που με πολύ αγάπη και από το περίσσευμα της καρδιάς της πραγματοποίησε η επίσης εορτάζουσα την ονομαστική της εορτή Μεγάλη Αρχόντισσα κα Αικατερίνη Μπελεφάντη – Σοφιανού.

Σε αναγνώριση της προσφοράς της στην Εκκλησία, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος ανακήρυξε την Σοφιανού ευεργέτιδα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, απονέμοντάς της τον Μεγαλόσταυρο του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου, τονίζοντας στο συγκινημένο πρόσωπό της: »Να καυχάσαι ότι είσαι Αιγυπτιώτισσα, ότι είσαι Καϊρινή, αυτό θα είναι το πιο ωραίο σου παράσημο».

Συνέχεια...  http://pyramisnews.gr/thyranoixia-arxondarikiou-metoxiou-athinas-me-patriarxi-kai-sofianou/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου