Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Βιβλίο «Ιεραποστολικές πορείες στο νησί της Μαδαγασκάρης» του π. Θεμιστοκλέους Χριστοδούλου.

Ιεραποστολή στη Μαδαγασκάρη

   Σχετική εικόνα
Ιεραποστολή στη Μαδαγασκάρη…

Όταν ξεκίνησε η Ενοριακή Νεανική Εστία να βοηθά το έργο της Ιεραποστολής στη Μαδαγασκάρη το ταξίδι για τη μακρινή αυτή χώρα φάνταζε όνειρο απλησίαστο για πολλούς . Ήρθε όμως το πλήρωμα του χρόνου και το ταξίδι στη Μαδαγασκάρη πραγματοποιήθηκε. Για όλους εμάς που μείναμε πίσω οι απορίες ήταν πολλές. Πώς είναι άραγε τα παιδάκια που βλέπουμε στις φωτογραφίες από κοντά ; Πώς μαθαίνουν για την πίστη μας; Φθάνουν άραγε τα αντικείμενα που στέλνουμε στον προορισμό τους; Πώς περνά την ημέρα του ένας Ιεραπόστολος; Τι δυσκολίες αντιμετωπίζει; Βροχή τα ερωτήματα στο νου μας.

Όλα όμως βρίσκουν απάντηση στο βιβλίο «Ιεραποστολικές πορείες στο νησί της Μαδαγασκάρης» του π. Θεμιστοκλέους Χριστοδούλου. Με κάθε λεπτομέρεια περιγράφει ο συγγραφέας τον καθημερινό αγώνα του ιεραποστόλου να μεταδώσει την ορθόδοξη πίστη στο λαό της Μαδαγασκάρης . Οι σελίδες του ημερολογίου ξεκινούν από τις 25 Ιουνίου έως 15 Ιουλίου 2015. Ημέρα με την ημέρα ξετυλίγονται μπροστά μας οι στιγμές της καθημερινότητας στο Ορθόδοξο Ιεραποστολικό Κέντρο της Μαδαγασκάρης. Οι εικόνες ζωντανεύουν σαν να είμαστε κι εμείς εκεί. Οι δυσκολίες, τα εμπόδια, οι μακρινές πορείες σε απομακρυσμένα χωριά, οι βαφτίσεις των κατηχουμένων, τα εγκαίνια των ναών, η αθωότητα και η αγάπη των κατοίκων. Τα συναισθήματα που κατακλύζουν τον αναγνώστη πολλά μα πάνω από όλα η αίσθηση ότι είναι κι εκείνος συνταξιδιώτης στην πορεία των ιεραποστόλων στη μακρινή αυτή χώρα.

Στις σελίδες του βιβλίου θα συναντήσει κανείς την ιστορία αυτού του λαού, τις αντιλήψεις τους σχετικά με τη θρησκεία, τον τρόπο επιβίωσης μέσα σε ακραίες συνθήκες καθώς και καθημερινές συνήθειες που δύσκολα θα ανεχόμασταν στον δυτικό κόσμο.

«Πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τα έθνη, διδάσκοντας αυτούς τηρείν πάντα όσα ενετειλάμην υμίν».
Ας πορευθούμε κι εμείς μαζί τους!
 


Ένα όμορφο δώρο σε κάποιον που αληθινά αγαπάμε.
Τηλ. Παραγγελιών: 6936716605 και
στο email: fr.them@gmail.com.



http://orthmad.gr/news/%CE%B9%CE%B5%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%AE-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%BC%CE%B1%CE%B4%CE%B1%CE%B3%CE%B1%CF%83%CE%BA%CE%AC%CF%81%CE%B7

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου