Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

Ανοιχτό παράθυρο στο «Νεογέννητο» Ιεραποστολικό κλιμάκιο στο χωριό Rubale στη Νοτιό – δυτική Ουγκάντα ( Π.Χ.Ο.Ο.Ι.)

Πανελλήνιος Χριστιανικός Όμιλος Ορθοδόξου Ιεραποστολής


Το νεαρό ανδρόγυνο ο ιερέας π.Αριστοτέλης Ασίμουε με καταγωγή από την Ουγκάντα μαζί με την πρεσβυτέρα σύζυγό του Μαγδαληνή Νακάνουατζ, ξεκίνησαν το ιεραποστολικό τους έργο στο χωριό Rubale, περιοχή Ntungamo νοτιοδυτικό τμήμα της Ουγκάντας, χωριό από το οποίο κατάγεται ο π.Αριστοτέλης. Άλλωστε αυτή ήταν η μεγάλη τους επιθυμία γιατί εκεί οι άνθρωποι δεν έχουν ιδέα για την Ορθόδοξη πίστη. Το χωριό είναι πάνω από 400 χιλιόμετρα από την Καμπάλα και αυτό σημαίνει ότι είναι μια μεγάλη απόσταση από την πλησιέστερη Ορθόδοξη Εκκλησία....


Τέλεση αγιασμού το Πάσχα από τον π.Αριστοτέλη – στο καινούργιο οικόπεδο της ιεραποστολής όπου θα  γίνει η ενορία της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας, Αγίου Παΐσίου και Πορφυρίου.

• Πρώτος στόχος είναι η ανέγερση ενός Ορθόδοξου Ιερού Ναού αφιερωμένου στην Παναγία Μυρτιδιώτισσα (μετά από πρόταση του Μητροπολίτη Κυθήρων & Αντικυθήρων κ.κ. Σεραφείμ) και στους δύο πρόσφατα αγιοποιημένους γεροντάδες της Εκκλησίας μας Άγιο Παΐσιο τον Αγιορείτη και Άγιο Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη.


Ο π.Αριστοτέλης αγιάζει το χώρο του οικοπέδου το οποίο είναι κοντά σε κεντρικό δρόμο στο χωριό Ρουμπαάλε και είναι συνολικά τέσσερα εκτάρια.
Εκεί θα ανεγερθεί ο Ι.Ναός αφιερωμένος στην Παναγία Μυρτιδιώτισσα και στους Αγίους Παΐσιο & Πορφύριο, Σχολείο, Κέντρο Υγείας, Ξενώνας και θα υπάρχει χώρος καλλιέργειας φυτών για της ανάγκες της εν λόγω ενορίας.


Επιμέλεια, Μαρία Σταυριανού, Ταμίας Π.Χ.Ο.Ο.Ι.


Όλο το άρθρο:
http://www.ierapostoli.gr/%ce%b1%ce%bd%ce%bf%ce%b9%cf%87%cf%84%cf%8c-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%ac%ce%b8%cf%85%cf%81%ce%bf-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%bd%ce%b5%ce%bf%ce%b3%ce%ad%ce%bd%ce%bd%ce%b7%cf%84%ce%bf-%ce%b9%ce%b5-2/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου