Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ



Την 5η Δεκεμβρίου 2017, η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β΄, με την αδελφική ευλογία του Αγιωτάτου Πατριάρχου Ρωσίας κ.κ.Κυρίλλου και κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμ. Μητροπολίτου Αγίας Πετρουπόλεως κ.Βαρσανουφίου, αφίχθη στην περίλαμπρη και σπουδαία πόλη της Αγίας Πετρούπολης, προκειμένου να προεξάρχει των εορτασμών της μνήμης του Μεγάλου Πρίγκηπος, Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκυ, στην ομώνυμη Λαύρα.
Τον Μακαριώτατο συνοδεύουν, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Καρθαγένης κ.Μελέτιος, ο Σεβασμ. Αρχιεπίσκοπος Βλαδικαυκάς κ.Λεωνίδας και ο Πρωθιερέας π.Βίκτωρας Κουλάγκα, Έξαρχος του Πατριαρχείου Μόσχας στο Κάιρο.
Την 6η Δεκεμβρίου, κυριώνυμη ημέρα της εορτής, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος τέλεσε Πατριαρχική Θεία Λειτουργία, στον κατάμεστο από πιστούς Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος, εντός της Λαύρας του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκυ, συμπαραστατούμενος από τους Σεβασμ. Μητροπολίτες Αγίας Πετρουπόλεως και Λατόγκας κ.Βαρσανούφιο, Καρθαγένης κ.Μελέτιο, τους Αρχιεπισκόπους Βλαδικαυκάς κ.Λεωνίδα και Πετεργκόφ κ.Αμβρόσιο, τους Θεοφιλ. Επισκόπους Κροστάνδης κ.Ναζάριο, Ηγούμενο της Λαύρας και Αρμαβίρ κ.Ιγνάτιο.
 
Συνέχεια...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου