Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017

Με τον Κυβερνήτη του Pointe-Noire, Alexandre Honoré M’Paka, συναντήθηκε ο Μητροπολίτης Μπραζαβίλ και Γκαμπόν Παντελεήμων

Ιερά Μητρόπολη Μπραζαβίλ-Γκαμπόν

Image may contain: 2 people, people standing and indoor

Image may contain: 1 person, standing, walking, beard and outdoor

Με τον Εξοχ. Κυβερνήτη του Pointe-Noire κ.Alexandre Honoré M’Paka, συναντήθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμων την 1η Δεκεμβρίου 2017, κατόπιν προσκλήσεως.
Κατά την συνάντηση, ο κ. Κυβερνήτης συνεχάρη τον Σεβασμιώτατο για την πρόσφατη ανύψωση της Ιεράς Επισκοπής Μπραζαβίλ σε Ι.Μητρόπολη, λέγοντας χαρακτηριστικώς ότι «αυτή η Συνοδική Απόφαση του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας περιποιεί τιμή για την χώρα του Κονγκό-Μπραζαβίλ», συμπληρώνοντας ότι «οι κρατικές ...υπηρεσίες θα υποστηρίζουν πάντοτε τις προσπάθειές Της αφού η Ορθόδοξη Εκκλησία συμβάλλει ουσιαστικά στην πρόοδο της πατρίδας μας». Επίσης, εξεδήλωσε τον σεβασμό του προς τον Μακ.Πάπα και Πατριάρχη κ.κ.Θεόδωρο Β’.
Ο Σεβ.κ.Παντελεήμων εξέφρασε για μία ακόμη φορά την ευγνωμοσύνη της Ιεράς Μητροπόλεως προς τις Αρχές της ευγενούς χώρας για την αρμονική συνεργασία, διαβεβαιώνοντας τον κ.Κυβερνήτη για τις συνέχιση των προσπαθειών υπέρ της πνευματικής και της εν γένει προαγωγής του κοινωνικού συνόλου.
Τέλος, ευχαρίστησε τον Εξοχ.κ. M’Paka και για την προ εβδομάδων αποστολή του προσωπικού αυτοκινήτου του αυτοβούλως στον διεθνή αερολιμένα του Pointe-Noire μετά τιμητικής αστυνομικής συνοδείας, κατά την επιστροφή του στο Κονγκό ως Μητροπολίτης πλέον.
www.orthodoxchurchcongo.com
https://www.facebook.com/profile.php?id=100013089222974

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου