Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017

Κονγκό: Θεία Λειτουργία στον ανεγειρόμενο Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίας Φωτεινής, Pointe-Noire

Ιερά Μητρόπολη Μπραζαβίλ-Γκαμπόν

Image may contain: 3 people, people standing

Image may contain: 3 people, people standing and indoor

Image may contain: 2 people, people standing

Image may contain: one or more people, people sitting and indoor

Image may contain: 1 person, standing

Image may contain: 3 people, people standing

Image may contain: 9 people, people standing and indoor

Image may contain: 1 person, standing and beard

Image may contain: house, sky and outdoor

Την 10η Δεκεμβρίου 2017, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμων ετέλεσε την Θεία Λειτουργία στον ανεγειρόμενο Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίας Φωτεινής, στο προάστειο Mpaka του Pointe-Noire, όπου κήρυξε τον θείο λόγο.
Επίσης, ευλόγησε τις δύο καμπάνες που για πρώτη φορά αποκτά ο ανεγειρόμενος Ναός, εκ των οποίων η μεγαλύτερη αποτελεί δωρεά της Αδελφότητος Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής Θεσσαλονίκης και η μικρότερη της περιβλέπτου Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους.
Μετά το πέρας της Ευχαριστιακής Συνάξεως ο μεγάλος ευεργέτης του Ναού και δραστήριος Πρόεδρος της Ενοριακής Επιτροπής κ.Michel Armand Massa, Μέλος του Μητροπολιτικού Συμβουλίου, προσέφερε στον Σεβασμιώτατο χαλκογραφία του Κονγκό-Μπραζαβίλ εκ μέρους των πιστών επί τη συμπληρώσει πενταετίας από την εις Επίσκοπον χειροτονία του (2 Δεκεμβρίου 2012), ευχαριστώντας τον για τους μόχθους, την αγάπη, την υπομονή και την προσφορά του προς την Ορθόδοξη κοινότητα και τη χώρα, καθώς και επί τη ανυψώσει της τοπικής Εκκλησίας σε Ιερά Μητρόπολη.
Τέλος, ο Μητροπολίτης προσέφερε μία ιερατική στολή στον Εφημέριο, Αιδεσιμ. π.Σιλουανό Nkounkou και ποσότητα ρούχων και παιχνιδιών στο εκκλησίασμα για την επερχομένη εορτή των Χριστουγέννων, το οποίο προσήλθε στην Θεία Λειτουργία παρά την ακατάπαυστη τροπική καταιγίδα.
Σημειώνεται ότι επιστρώθηκε πλήρως το δάπεδο του Ναού εσωτερικώς και εξωτερικώς με πλακίδια γρανίτη. Απομένει η ολοκλήρωση του κατασκευαζομένου ξυλογλύπτου εικονοστασίου από γηγενή μαΐστορα, η τοποθέτηση των φωτιστικών και η επικόλληση των αγιογραφιών στους τοίχους.
https://www.facebook.com/profile.php?id=100013089222974&hc_ref=ARTPmKpBOy87pTmSaK5Lsu02XgFD9DTvl_viiSZlXV0OnK8qXPESM3xD5lCHSJIK5H8

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου