Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

"Με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο, κορυφώνονται στις 28 και 29 Ιουνίου τα ΚΔ΄ «Παύλεια», φέτος αφιερωμένα στην ιεραποστολή"




pyramisnews.gr

Στην τεράστια σημασία του ιεραποστολικού έργου θα είναι φέτος αφιερωμένα τα 24α «Παύλεια» στην πόλη της Βέροιας, με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β΄ να τιμά με την παρουσία του τη μεγάλη αυτή σειρά εκδήλωση που διοργανώνεται κάθε χρόνο από την Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, που ξεκινάνε στις 26 Μαΐου και θα κορυφωθούν με την εορτή του Αγίου Παύλου, προεστώτος του Αλεξανδρινού Προκαθημένου, στις 28 και 29 Ιουνίου.

Για το θέμα των θρησκευτικών αυτών εκδηλώσεων που φέτος θα έχουν ιεραποστολικό χρώμα εκπορευόμενο από το Δευτερόθρονο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, παραχώρησε συνέντευξη τύπου ο οικείος Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων.

Το θέμα έχει άμεση σχέση με τον Απόστολο Παύλο που ήταν ο πρώτος Ιεραπόστολος, ο οποίος διέτρεξε όλη την οικουμένη και χάρη σ’ εκείνον δέχθηκε και η Βέροια το μήνυμα του Ευαγγελίου, πρόσθεσε ο Μητροπολίτης, ο οποίος αναφέρθηκε στο πρόγραμμα και τη φιλοσοφία που διέπει τις φετινές εκδηλώσεις, με έμφαση στο Χώρο Μαρτυρίου της Νάουσας, στις εκδηλώσεις αλληλεγγύης, στο αφιέρωμα στον Αυγουστίνο Καντιώτη καθώς και στο Διεθνές Συνέδριο στο Χώρο Τεχνών, στο οποίο θα παραστεί ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας. «Είναι το κατ’ εξοχήν Ιεραποστολικό Πατριαρχείο που ποιμαίνει εκατομμύρια ανθρώπους και μαύρους ιερείς» επεσήμανε ο κ. Παντελεήμων.

Συνέχεια...  http://pyramisnews.gr/parousia-toy-patriarxou-theodorou-ta-fetina-pavleia-stin-veroia/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου