Τρίτη 28 Αυγούστου 2018

ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΕΝΟΡΙΑ ΤΟΥ NKAYI

Παντελεήμων Αράθυμος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, άτομα στέκονται και γάμος

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και εσωτερικός χώρος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 5 άτομα, άτομα στέκονται και πλήθος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα στέκονται, γάμος και εσωτερικός χώρος

Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός, σπίτι και υπαίθριες δραστηριότητες

"Ενωρίς το πρωί της Κυριακής, 26ης Αυγούστου 2018, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμων μετέβη από την πόλη Dolisie στην πόλη Nkayi, την τέταρτη μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη της χώρας, προκειμένου να πραγματοποιήση ποιμαντική επίσκεψη στην Ενοριακή Κοινότητα Μεταμορφώσεως του Κυρίου.
Αμέσως μετά την άφιξη του ετέλεσε την Θεία Λειτουργία, και εκήρυξε τον θείο λόγο. Επίσης, προσέφερε μία ιερατική στολή στον Εφημέριο π.Δημήτριο Otomba.
Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε ωριαία σύσκεψη με την νέα Εκκλησιαστική Επιτροπή σχετικά με την εν γένει οργάνωση και ποιμαντική δράση της Ενορίας, καθώς και με την κατάσταση του ημιτελούς Ιερού Ναού.
Με χαρά ο Σεβασμιώτατος ανεκοίνωσε ότι ο Δωρεοδότης Κύριος εμερίμνησε θαυμαστώς για την ολοκλήρωση και τούτου του Οίκου Του, ώστε προσεχώς να αρχίσουν οι απαραίτητες εργασίες αποπερατώσεώς του.
Μετά το πέρας της συσκέψεως, ο Σεβασμιώτατος ανέχωρησε οδικώς για την έδρα της τοπικής Εκκλησίας, στην συμπρωτεύουσα του Κονγκό-Μπραζαβίλ, Pointe-Noire.
Σημειώνεται ότι από την εγκατάσταση του πρώτου Ποιμενάρχου της αρτισυστάτου Ι.Μητροπόλεως Μπραζαβίλ και Γκαμπόν (Φεβρουάριος 2013) έως σήμερα ανηγέρθη εκ θεμελίων και εγκαινιάσθηκε ο Ενοριακός Ναός Τιμίου Προδρόμου-Αγίου Νικολάου πόλεως Impfondo βορείου Κονγκό, ολοκληρώθηκε και εγκαινιάσθηκε ο ημιτελής από το 2010 Ενοριακός Ναός Αγίας Φωτεινής στην συμπρωτεύουσα Pointe-Noire, ενώ ο περικαλλής μόνιμος Καθεδρικός Ναός Αγίου Δημητρίου Pointe-Noire -του οποίου ο θεμέλιος λίθος κατετέθη το έτος 2000 από τον μακαριστό Μητροπολίτη Κεντρώας Αφρικής κυρό Τιμόθεο Κοντομέρκο- περατώνεται άμεσα προς εγκαινισμόν από την ΑΘΜ τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ.Θεόδωρο Β’. Παραλλήλως εξελίσσονται και οι εργασίες διαμορφώσεως του εξωτερικού χώρου πέριξ του Καθεδρικού Ναού."

Περισσότερα...
https://www.facebook.com/profile.php?id=100013089222974&hc_ref=ARR1iNdwknObxFDPP57JRM79wSiH0KfzKobfYyp_SSunTMFg6uowmUmdlxqvJgfunhM&__xts__[0]=68.ARC1mtjyl5KIgGm_b1iEFTxWBMCsWNojVd6JNFoacBl6-Fs1BFK0VfkA8Cq-htEDRT5uMMJqS6VrOsyRjjWR3ul3-JJZJS2nf9GRwZ08f2oLkJ_rME9vIFR8xdYqEVPNKN_Ie_l3Y5scgYi1-cTvpFRQnq-lmPtRsA8WFQp0wWb4cwYJlqLMczxUyA&__tn__=lC-R

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου