Κυριακή 16 Ιουνίου 2019

"Ποιμαντική επίσκεψη στη Δημοκρατία του Τζιμπουτί, που ανήκει στην πνευματική δικαιοδοσία της Ιεράς Μητροπόλεως Αξώμης"

Ιερά Μητρόπολη Αξώμης Αιθιοπίας - Holy Archdiocese of Aksum Ethiopia

Η εικόνα ίσως περιέχει: 16 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται και εσωτερικός χώρος

"ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΤΖΙΜΠΟΥΤΙ
Την 23η Μαΐου 2019, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Αξώμης κ. Δανιήλ, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο Πανοσιολ. Μέγα Αρχιμ. κ. Χρυσόστομο Μπαρμπέρη, πραγματοποίησε την πρώτη ποιμαντική του επίσκεψη στη Δημοκρατία του Τζιμπουτί, που ανήκει στην πνευματική δικαιοδοσία της Ιεράς Μητροπόλεως Αξώμης.
Τον Μητροπολίτη και τη συνοδεία του υποδέχθηκε στον κρατικό αερολιμένα της χώρας η Επίτιμη Πρόξενος της Ελλάδος στο Τζιμπουτί κα. Αικατερίνη Στουραΐτη-Μεντζεντίμη.
Την Παρασκευή 24η Μαΐου το πρωί, ο Σεβασμ. ιερούργησε στον ιστορικό πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης, στο κέντρο της πρωτεύουσας.
Παρευρέθησαν η Επίτιμη Πρόξενος της Ελλάδος κα. Αικατερίνη Στουραΐτη-Μεντζεντίμη, η Επίτιμη Πρόξενος της Αιθιοπίας στην Ελλάδα κα. Αικατερίνη Αρμενάκη-Καλογεροπούλου, ο Επίτιμος Πρόξενος του Καναδά, ιατρός κ. Νικόλαος Γεωργαλής, ο Υπεύθυνος του Κοινοτικού Ναού της Ελληνικής Κοινότητος Τζιμπουτί κ. Ελευθέριος Γεωργαλής, ο Εντιμ. κ. Yosef Cazano, Σύμβουλος του Πρωθυπουργικού Γραφείου, ομογενείς Έλληνες εκ Τζιμπουτί και Αιθιοπίας και Ορθόδοξοι πιστοί.
Ο Μητροπολίτης μετέφερε προς τους παρευρισκομένους τις ευχές του Αλεξανδρινού Προκαθημένου, Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου κ.κ. Θεοδώρου Β, εξέφρασε δε τις ευχαριστίες του προς άπαντας, καθώς και τη χαρά του για την τέλεση της Θείας Λειτουργίας στον Ναό, μετά από πολλά χρόνια.
Εξαιρέτως δε εξέφρασε θερμές ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη της Τοπικής Εκκλησίας προς την κα Βιργινία Γεωργαλή, η οποία επί σειρά ετών, με αγάπη και φροντίδα προς την Εκκλησία προσέφερε ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες της για τις ανάγκες και την ευπρέπεια του Ιερού Ναού.
Οι πιστοί με πνευματική χαρά μετείχαν άπαντες της Θείας Κοινωνίας.
Το απόγευμα, ο Σεβασμ. κ. Δανιήλ, επισκέφθηκε την έδρα του Ελληνικού Προξενείου στο Τζιμπουτί, όπου είχε συνάντηση και ενημερώθηκε από την Επιτ. Πρόξενο κα. Αικατερίνη Στουραΐτη-Μεντζεντίμη, σχετικά με θέματα που αφορούν τον Ελληνισμό στη χώρα.
Το Σάββατο 25η Μαΐου το πρωί, ο Σεβασμ. επισκέφθηκε επιχειρήσεις Ελλήνων που ζουν και δραστηριοποιούνται στη χώρα, εκφράζοντας την αγάπη της Εκκλησίας προς αυτούς.
Το απόγευμα ο Μητροπολίτης επέστρεψε αεροπορικώς στην Αδδίς Αμπέμπα της Αιθιοπίας."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου