Κυριακή 25 Αυγούστου 2019

"Παρουσία του Αλεξανδρείας Θεοδώρου, η καρδιά της Ορθόδοξης Μ. Ανατολής χτύπησε και πάλι στην Κύπρο"



pyramisnews.gr


Στις ορεινές πλαγιές του Τροόδους της Κύπρου, λίγο έξω από την Κακοπετριά,  στο θρονί του Αγίου Νικολάου της Στέγης, εκεί που οι χαίνουσες πληγές της θέας της κατεχόμενης Μόρφου και των άλλων ακριτικών μας περιοχών ακόμη αιμορροούν, χτύπησε και φέτος η καρδιά των ορθόδοξων νέων της Μέσης Ανατολής.

Με την άοκνη φροντίδα της Συνοδικής Επιτροπής Νεότητος της Εκκλησίας Κύπρου, με υπεύθυνο και επικεφαλής τον Πρόεδρο της Επιτροπής Πανιερώτατο Μητροπολίτη Κιτίου κ. Νεκτάριο, βοηθό τον Αρχιμ. Στυλιανό Στυλιανού και συντονιστή και γραμματέα τον Διευθυντή του Αρχιεπισκοπικού Γραφείου, θεολόγο κ. Μιχαήλ Σπύρου, πραγματοποιείται και φέτος στις εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου «Άγιος Νικόλαος της Στέγης», εννιαήμερη  συνάντηση νέων από τα Πρεσβυγενή Πατριαρχεία της Μέσης Ανατολής.

Γύρω στους 30 νέους από καθένα από τα Πατριαρχεία Αλεξανδρείας, Αντιοχείας, Ιεροσολύμων και την Εκκλησία Κύπρου έρχονται σε επικοινωνία μεταξύ τους, συνηγμένοι επί το αυτό και επισκέπτονται Ιερά Προσκυνήματα, Ιερές Μονές και άλλα αξιοθέατα του νησιού μας, καθώς επίσης γνωρίζουν εκ του σύνεγγυς τον αρχαίο και χριστιανικό πολιτισμό μας καθώς και το σύγχρονο πλήγμα της κατατμήσεως της πατρίδας μας.

Επιστέγασμα όλων αυτών των δραστηριοτήτων συναντήσεως, συναντιλήψεως και αλληλοεπικοινωνίας, αποτελεί το πατριαρχικό συλλείτουργο, που έλαβε χώρα σήμερα Κυριακή 25 Αυγούστου 2019, στον χώρο της κατασκηνώσεως.

Σε κλίμα έμπονης προσευχής, λειτουργικής κοινωνίας και δίγλωσσης (ελληνιστί και αραβιστί) βυζαντινής ψαλμωδίας τελέστηκε λαμπρό συλλείτουργο, στο οποίο προεξήρχε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος, ενώ συλλειτούργησαν ο Μητροπολίτης Κιτίου κ. Νεκτάριος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Νιτρίας κ. Νικόδημος, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αποστόλου Βαρνάβα Αρχιμ. κ. Ιωάννης Ιωάννου και άλλοι κληρικοί.

Συνέχεια... https://pyramisnews.gr/o-theodoros-me-tis-neolaies-ekklision-m-anatolis-stin-kypro/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου