Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019

"Ρουμπαάρε, Ουγκάντα 2019: Όταν μοιράζεσαι τη χαρά!" (Πανελλήνιος Χριστιανικός Όμιλος Ορθοδόξου Ιεραποστολής)

Πανελλήνιος Χριστιανικός Όμιλος Ορθοδόξου Ιεραποστολής

Στις 12 Αυγούστου 2019 μια παρέα νέων, μέλη του Π.Χ.Ο.Ο.Ι., πραγματοποιήσαμε ένα ταξίδι στη μακρινή Ουγκάντα για 10 περίπου ημέρες. Μετά από πρόσκληση του π. Αριστοτέλη και της πρεσβυτέρας Μαγδαληνής και με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Κυθήρων κ.κ. Σεραφείμ, επισκεφθήκαμε την ορθόδοξη ενορία στο Ρουμπαάρε της νοτιοδυτικής Ουγκάντας. Μιας νεοσύστατης ενορίας, μοναδικής ορθόδοξης σε όλη τη δυτική Ουγκάντα, η οποία αριθμεί περί τους 300 πιστούς, ενώ η επόμενη πλησιέστερη ορθόδοξη ενορία, βρίσκεται σε απόσταση 600 χιλιομέτρων.

Σε αυτή λοιπόν την ορθόδοξη κοινότητα είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τους Ουγκαντέζους αδελφούς μας, να μιλήσουμε μαζί τους, να συμψάλλουμε και να κοινωνήσουμε από το ίδιο ποτήριο σε δύο λατρευτικές ευκαιρίες, αυτής του δεκαπενταυγούστου και μιας ακόμη Κυριακής. Μοιραστήκαμε μαζί τους στιγμές ορθόδοξης ζωής. Ιδιαίτερη ευλογία ήταν η συνάντησή μας με τον Σεβασμιότατο κ.κ. Ιωνά, Μητροπολίτη της Νότιας Ουγκάντας και με τον Σεβασμιότατο κ.κ. Σιλβέστρο της Βόρειας Ουγκάντας. Πήραμε την ευχή τους στην αρχή της αποστολής και ο σεβασμιότατος Ιωνάς μας μίλησε για την ιστορία της Ορθοδοξίας στην Ουγκάντα και ακόμη για την ιστορία του π. Αριστοτέλη και την εισχώρησή του στους κόλπους της Ορθόδοξης πίστης.

Ακόμη αξιωθήκαμε να διακονήσουμε την ενορία, οργανώνοντας κατασκήνωση για τα παιδιά της περιοχής. Πάνω από 150 παιδιά, από το Ρουμπαάρε και τα γύρω χωριά, έρχονταν καθημερινά για 4 ημέρες στο χώρο της εκκλησίας, και μέσα από παιχνίδια, κατασκευές, ζωγραφιές, ψαλμούς και τραγούδια μοιραστήκαμε μαζί τους τη χαρά και την αγάπη του Χριστού. Ευχαριστούμε τον Π.Χ.Ο.Ο.Ι για την υλική βοήθεια που μας παρείχε σε φάρμακα, ιερατικά είδη και εικόνες, τρόφιμα και εξοπλισμό για τις δραστηριότητες των παιδιών.

Από τότε που γυρίσαμε, γεμάτοι από αυτές τις εμπειρίες παρακαλούμε τον Θεό να μας αξιώσει να ξαναβρεθούμε κοντά στους αφρικανούς αδελφούς μας, με τους οποίους ενωνόμαστε τώρα στη Θεία Λειτουργία και στην προσευχή. Ευχόμαστε και προσευχόμαστε αυτή η προσπάθεια, που ξεκίνησε φέτος, να φέρει καρπούς αγίους και να γίνει θεσμός, ώστε να ακολουθήσουν παρόμοιες δράσεις και στο μέλλον.

Η ομάδα των νέων της αποστολής στο Ρουμπάαρε

https://www.ierapostoli.gr/%cf%81%ce%bf%cf%85%ce%bc%cf%80%ce%b1%ce%ac%cf%81%ce%b5-%ce%bf%cf%85%ce%b3%ce%ba%ce%ac%ce%bd%cf%84%ce%b1-2019-%cf%8c%cf%84%ce%b1%ce%bd-%ce%bc%ce%bf%ce%b9%cf%81%ce%ac%ce%b6%ce%b5%cf%83%ce%b1%ce%b9/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου