Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας στην Ζάμπια


Orthodox Metropolis of Zambia

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

"Δελτίο Τύπου:
Επίσημη Επίσκεψη της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής, κ.κ. Θεοδώρου Β’ στη Ζάμπια
Λουσάκα, 16 Φεβρουαρίου 2020
Η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής, κ.κ. Θεόδωρος Β’ ο πνευματικός ηγέτης όλων των Ορθοδόξων Χριστιανών στην Αφρικανική Ήπειρο επισκέπτεται τη Ζάμπια από την 21η ως την 24η Φεβρουαρίου 2020.
Την Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος θα έχει την ευκαιρία, μεταξύ άλλων, να έχει επίσημη συνάντηση με την Αυτού Εξοχώτητα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Ζάμπιας, Δρ. Edgar Chagwa Lungu στο Προεδρικό Μέγαρο της Λουσάκα. Θρησκευτικη ανεκτιν, ρεφθγγες αναπτυξη,
Εν συνεχεία, θα γίνει επίσημη υποδοχή και θα τελεστεί δοξολογία στο παρεκκλήσιο της Ιεράς Μητροπόλεως Ζάμπιας. Ακολούθως, ο Πατριάρχης θα συμμετέχει σε ειδική εκδήλωση προς τιμήν και παρουσία του Πρώτου Προέδρου της Δημοκρατίας της Ζάμπιας, Δρ. Kenneth Kaunda. Αυτή η ειδική εκδήλωση πρόκειται να λάβει χώρα στον ιστορικό χώρο της Μητροπολιτικής Κατοικίας, όπου ο Δρ. Kenneth Kaunda έζησε σε μια δύσκολη στιγμή της ζωής του. Έχει προβλεφθεί μια τελετή αποκαλυπτηρίων της προτομής του Δρος Kenneth Kaunda, που κοσμεί τον προαύλιο χώρο της Αρχιεπισκοπής Ζάμπιας, η οποία είναι αφιερωμένη στον Πατέρα της Αφρικανικής Δημοκρατίας ως ένδειξη της αναγνώρισης του έργου του αναφορικά με την υποστήριξη των εθνικοαπελευθερωτικών κινημάτων και τη συμμετοχή του στον αγώνα κατά της αποικιοκρατίας στην Αφρική.
Σε αυτή τη σημαντική εκδήλωση, ο Πρέδρος της Δημοκρατίας της Ζάμπιας, μέλη της ζαμπιανής κυβέρνησης, σύσσωμο το διπλωματικό σώμα, εκπρόσωποι των εθνικών αρχών, του δικαστικού σώματος, του ακαδημαϊκού χώρου και των ΜΜΕ έχουν προσκληθεί να παραστούν. Η Α.Θ.Μ. θα έχει την ευκαιρία να εγκαινιάσει την εκδήλωση και να πραγματοποιήσει τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Δρος Kenneth Kaunda.
Το Σάββατο στις 22 Φεβρουαρίου, η Α.Θ.Μ. θα επισκεφτεί το Chirundu (Περιοχή Βλαχάκηδων) για την επευλογία και την τοποθέτηση του θεμελίου λίθου στο νέο Ιεραποστολικό Κέντρο τους Ιεράς Μητρόπολης Ζάμπιας. Η οικογένεια των Βλαχάκηδων ήταν μια από τις πρώτες ελληνικές οικογένειες, που έχουν μετοικήσει στη Ζάμπια για πάνω από έναν αιώνα. Την Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου, η Α.Θ.Μ. θα τελέσει Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Αλεξάνδρου (στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Κοινότητας της Λουσάκα).
Τέλος, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου -πριν την αναχώρηση του- θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί με εκπροσώπους των εθνικών και διεθνών αρχών, εκπροσώπων άλλων θρησκειών και άλλων ομάδων ενδιαφερομένων, που δραστηριοποιούνται στη Λουσάκα."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου