Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

"Η Ορθοδοξία ταξιδεύει στους Αφρικανικούς πολιτισμούς, που αδημονούν να έρθουν σε επαφή μαζί της..." Ζάμπια

Orthodox Metropolis of Zambia

Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση

"Με αθόρυβο τρόπο η Ορθοδοξία ταξιδεύει στις Αφρικανικές κουλτούρες και πολιτισμούς, που αδημονουν να έρθουν σε επαφή μαζί της.
Στην Ανατολικη Ζάμπια, στην περιοχη Luangwa, στα σύνορα του Εθνικού Πάρκου του Ζαμπεζη Ποταμού, στο τριεθνές σημείο που διασταυρώνονται τα υδατινα σύνορα μεταξύ Ζαμπιας, Ζιμπάμπουε και Μοζαμβικης και συναντιούνται ο Ποταμός Ζαμπεζης με τον ποταμό Luangwa, όπου διαβιεί η φυλή Chikunda, που μιλάει την τοπική διάλεκτο Nianja, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζάμπιας πραγματοποίησε ποιμαντική επίσκεψη.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης αυτής, ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με εκπροσώπους της τοπικής ηγεσίας,να ενημερωθεί για τις τρέχουσες ανάγκες του τοπικού πληθυσμού, με ειδική έμφαση στα παιδιά και να χορηγησει επισιτιστική βοήθεια στα τοπικά χωριά. Εν συνεχεία, ο Σεβασμιωτατος τέλεσε την Ακολουθια του Αγιασμού και έθεσε το θεμέλιο λιθο για το νεο Ναό της Μητροπόλεως του Αγίου Γερασίμου εν Κεφαλληνια, ο οποίος τοποθετείται στις παρυφές της όχθης του Ποταμού Ζαμπεζη, σε οικόπεδο που παραχωρήθηκε από τον ιδιοκτήτη του Gerasimos Safari Lodge, κ. Ιωάννη Καμιναρη, ο οποίος διορίστηκε ως Υπεύθυνος Ιεραποστολικού Κλιμακιου.
Στα μέσα του επόμενου μηνα προκειται να μεταβουν στην περιοχή από τη Λουσακα ορθόδοξος ιερεας και κατηχητες, που μιλουν την τοπική γλώσσα για να ενισχύσουν το έργο της κατήχησης μιας και έχουν ήδη ολοκληρωθεί τα λειτουργικά κείμενα της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην τοπική γλώσσα. Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ζάμπιας άνοιξε την ιεραποστολική αγκαλιά της σε μια ακόμη περιοχή στην Ανατολική Ζάμπια για να αφουγκραστει τις ανάγκες των ανθρώπων και να συνδράμει στην απαλυνση του πόνου τους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου