Τρίτη 23 Ιουνίου 2020

Χειροτονία Νέου Διακόνου στην Ι.Μητρόπολη Κινσάσας

 Ιερά Μητρόπολη Κινσάσας 



"Σε κλίμα αναστάσιμης χαράς ο Σεβασμιώτατος Κινσάσας κ.κ. Νικηφόρος τέλεσε σήμερα Κυριακή 24 Μαϊου 2020, κατόπιν παρακλήσεως του Μητροπολίτου Κανάγκας κ.κ.Θεοδοσίου, στον Πανεπιστημιακό Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου του Αθωνίτου, την εις Διάκονον χειροτονία του Βασίλη ΠΕΜΠΙ, φοιτητού του τελευταίου έτους της Θεολογικής Σχολής του Ορθοδόξου Πανεπιστημίου του Κογκό.
Αρχικά, στο τέλος του Όρθρου, κατά τον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος, τελέστηκε η συμφώνως προς τις τυπικές διατάξεις η εις υποδιάκονο χειροτονία του Βασίλη.
Στην Λειτουργία που ακολούθησε, στην οποία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κινσάσας, συμπαραστατούμενος από τους κληρικούς της Αρχιεπισκοπής, τον πατέρα Γεράσιμο Kanku, ο οποίος είναι πνευματικός της Σχολής και τον πατέρα Σαμουήλ Mbuαbua, έλαβε χώρα η εις διάκονον χειροτονία του Βασίλη.
Ο Βασίλης κατάγεται από την περιοχή της Μweka και ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Κανάγκας.
Στο λόγο του ο Σεβασμιώτατος τόνισε πώς πρέπει να διακονούμε τον Θεό μετά φόβου Θεού και αγάπης, και πολύ περισσότερο οι κληρικοί που διακονούν για την σωτηρία την δική τους και των πιστών.
Στο τέλος, ακολούθησε μια εορταστική εκδήλωση, την οποίαν είχαν ετοιμάσει οι συμφοιτητές του νέου διακόνου. Τραγούδησαν μετά χαράς οι φοιτητές, εις τιμή του φίλου τους που έγινε πλέον διάκονος και θα υπηρετεί στην ιεραποστολή της Ιεράς Μητροπόλεως Κανάγκας."

http://pa-imka.org/index.php/el/news-el/232-2020-05-26-20-54-38

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου