Τρίτη 9 Ιουνίου 2020

"Ι.Ναός του Οσίου Ιωσήφ του Ησυχαστού και το πρώτο ανδρικό Μοναστήρι της Μαδαγασκάρης"

Ιεραποστολή στην Επισκοπή Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα στέκονται και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, ουρανός, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση

Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός, σπίτι, σύννεφο και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, εσωτερικός χώρος

"Τα έσχατα ομοιάζουν με τα πρώτα.
Δεν είναι πολύς καιρός, λίγοι μήνες μόνο, όταν στο τηλέφωνο με παρακαλούσε ένας αδελφός από την Ελλάδα να φτιάξουμε τον πρώτο ναό προς τιμήν του Οσίου Ιωσήφ του Ησυχαστου. Η ορθολογική και ελλειμματική ως προς την πίστη απάντησή μου: "Μα δεν έχει γίνει επίσημη αγιοκατάταξη ακόμα...".
Εν ριπή οφθαλμού, ο Όσιος αποκαλύπτεται στην Εκκλησία επισήμως δια του Πρώτου Αυτής, ο κόσμος αποκτά έναν ακόμα πρέσβη στον ουρανό, εγώ, μετά την ταπεινωμένη λογικοφανη απάντηση, τρέχω πλέον να βρω τους πόρους και τα μέσα. Θεμέλιος λίθος, αγιασμός, έναρξη εργασιών, νέα σχέδια για όχι απλώς έναν Ιερό Ναό παρά για τον πρώτο ανδρικό Μοναστήρι της Μαδαγασκάρης στους χώρους του οποίο θα στεγάζεται το Ιερατικό μας Σεμινάριο, η ιεραποστολική κυψέλη η οποία Θεού θέλοντος θα γεμίσει γηγενείς ιεραποστόλους τον τόπο, ολοκλήρωση εργασιών και αναμονή εγκαινίων. Όλα εν ριπή οφθαλμού, όλα με την ταχύτητα η οποία ξεπερνά κατά πολύ το πεπερασμένο της ανθρώπινης υπόστασης μας. Σαν ο Όσιος να ζητά τόπο, σαν ο όσιος να κυνηγά την ιεραποστολή.
Προσκύνησα το θεμέλιο λίθο την πρώτη μέρα, με περίσσια δυσπιστία ως προς το εγχείρημα. Ο Θεός με αξίωσε την ημέρα της ολοκλήρωσης των εργασιών να προσκυνήσω τον όντως θεμέλιο λίθο της Μονή, τον Τάφο του Οσίου, ζητώντας συγγνώμη και ένα μεγάλο ευχαριστώ που πήρε την δυσπιστία μου και την έκανε κατοικητήριο του Πανάγιου Πνεύματος."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου