Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022

Χειροτονία του πρώτου Ιερέα από την φυλή των Πογκόρο στην Τανζανία - Orthodox Mission Of Tanzania

 Orthodox Mission Of Tanzania 

Χειροτονία του πρώτου Ιερέα από την φυλή των Πογκόρο στην Τανζανία
Με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια αλλά και απλότητα, όπως συνηθίζεται στην Αφρική και με τις ευχές και ευλογίες της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρου Β’, ο έως της σήμερον Διάκονος της Ιεράς Μητροπόλεως Ειρηνουπόλεως π. Δημήτριος Κashaigili χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ειρηνουπόλεως κ. Δημήτριο.
Το συγκινητικό μυστήριο της χειροτονίας του π. Δημητρίου, που αξίζει να τονίσουμε ότι είναι ο πρώτος Ορθόδοξος Ιερέας στην Τανζανία από την φυλή των Pogoro, τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής στην πρωτεύουσα της Τανζανίας το Νταρ Ες Σαλαάμ, ο οποίος κτίσθηκε από τους Έλληνες το 1952.
Την Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν με υποδειγματική τάξη πολλά μέλη της Ελληνικής Κοινότητος, πάρα πολλοί ιθαγενείς από διάφορες φυλές της Τανζανίας, αλλά στην πλειοψηφία τους από την φυλή των Πογκόρο, οι οποίοι στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, αφού πρώτα χειροθετήθηκαν 6 νέοι αναγνώστες, ανάμεσά τους και ο πρωτότοκος υιός του Πρωτοπρ. Κλεόπα Bachuba, ο Αντώνιος, και μετά την πανηγυρική «Τράπεζα Αγάπης» πανηγύρισαν και συνεχάρησαν με το δικό τους πρωτόγονο αφρικανικό τρόπο τον πρώτο Ιερέα στην Τανζανία από την φυλή τους.
Ο π. Δημήτριος θα είναι υπεύθυνος της Ιεραποστολής για την φυλή των Πογκόρο, στην ευρύτερη περιοχή της πόλεως MOROGORO, στην Ανατολική Τανζανία, όπου ήδη έχουμε ιδρύσει 6 νέες ενορίες και έχουμε κτίσει τα τελευταία τέσσερα έτη 3 νέους Ιερούς Ναούς.

Περισσότερα...
https://www.facebook.com/Orthodox-Mission-Of-Tanzania-833365713351191

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου