Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024

"Στα πιο απομακρυσμένα χωριά της Επισκοπής σας, συναντούμε πρόσωπα σκαμμένα από την αγωνία της επιβίωσης..." Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης Πρόδρομος

 Ιεραπόστολος


Διασχίζουμε ποτάμια, περπατάμε ατελείωτες ώρες, σηκώνοντας το βάρος των αγαθών που με τόση αγάπη στείλατε, φορτωμένα στις βοϊδάμαξες. Η διαδρομή μας δεν είναι εύκολη. Το χώμα είναι σκληρό, οι δρόμοι ανύπαρκτοι, οι δυνάμεις μας δοκιμάζονται. Κι όμως, η σκέψη των ανθρώπων που μας περιμένουν μάς δίνει το κουράγιο να συνεχίσουμε.
Στα πιο απομακρυσμένα χωριά της Επισκοπής σας, συναντούμε πρόσωπα σκαμμένα από την αγωνία της επιβίωσης. Άνθρωποι που παλεύουν για τα απαραίτητα, για λίγο ψωμί, για μια στάλα νερό. Η ζωή εδώ είναι αγώνας, γεμάτος δυσκολίες και στερήσεις. Και κάθε φορά που φτάνουμε κοντά τους, φέρνουμε μαζί μας ένα κομμάτι από την αγάπη σας, που γίνεται ελπίδα.
Είναι αδύνατον να περιγράψω με λόγια την ευγνωμοσύνη που αισθάνομαι για την αγάπη και τη στήριξή σας. Κάθε χέρι που απλώνεται, κάθε προσφορά που μας βοηθάει να συνεχίσουμε το έργο μας, είναι ένα δώρο ανεκτίμητο. Για όλους εσάς που γίνεστε συνοδοιπόροι σε αυτό το δύσκολο ταξίδι, ένα ταπεινό "ευχαριστώ" δεν είναι αρκετό. Είστε η δύναμή μας, η παρηγοριά των ανθρώπων που μας περιμένουν. Και αυτό το "ευχαριστώ" ανήκει πρωτίστως σε εκείνους, που βλέπουν την αγάπη σας να μεταμορφώνεται σε ελπίδα.
† Ο Τολιάρας & Νοτίου Μαδαγασκάρης Πρόδρομος

https://www.facebook.com/ierapostolikanea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου