Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Δώδεκα εξορύξεις ολόκληρων πηγαδιών στον ταλαιπωρημένο και πολυδοκιμασμένο λαό του Μαλάουι!

Νερό: Δώρο ζωής για το Μαλάουι


23.09.2011 
Ὅς γάρ ἄν ποτίσῃ ὑμᾶς ποτήριον ὕδατος ἐν τῷ ὀνόματί μου,
ὅτι Χριστοῦ ἐστέ, ἀμήν λέγω ὑμῖν, οὐ μή ἀπολέσῃ τόν μισθόν αὐτοῦ
(Μάρκ. θ΄ 41)
¨Ενα από τα δώδεκα πηγάδια προσφορά των δωρητών μας
¨Ενα από τα δώδεκα πηγάδια προσφορά των δωρητών μας


Αληθινός ο Λόγος του Χριστού μας, αδελφοί μου!
Και αν η προσφορά ενός ποτηριού μετράει τόσο πολύ για τον δίκαιο Τριαδικό Θεό μας, υπολογίστε τι ευλογίες αναλογούν στους τόσους αφανείς δωρητές που για την αγάπη του Χριστού μας χρηματοδότησαν δώδεκα (12) εξορύξεις ολόκληρων πηγαδιών στον ταλαιπωρημένο και πολυδοκιμασμένο λαό του Μαλάουι.
Αυτές οι σκέψεις μάς πλημμυρίζουν,
καθώς βλέπουμε τις ιθαγενείς γυναίκες, να μεταφέρουν στο κεφάλι τους δοχεία γεμάτα νερό από το πηγάδι της ενορίας τους, και αντί να αγκομαχούν από το βάρος καθώς βαδίζουν προς την καλύβα τους, βλέπουμε να λάμπουν από χαρά μπροστά στην «ευλογία, το νερό του Θεού», που κουβαλούν!
Και παραπέρα μικρά Αφρικανάκια, ξυπόλυτα και γυμνά βλέπουμε να βοηθούν τα μεγαλύτερα αδέλφια τους και με διάφορα δοχεία να φέρνουν κι αυτά το νερό στις καλύβες τους. Όλοι νιώθουν τη ζεστή αγκαλιά της Εκκλησίας τους, που σαν μάνα νοιάζεται γι αυτούς…
Ευλογημένη και αξέχαστη η φετινή χρονιά για τόσα «νοικοκυριά» στο Μαλάουι. Συγκλονιστική εμπειρία να βλέπεις πλήθος παιδιών να πλαισιώνουν τα πηγάδια και να παίζουν χαρούμενα με το καθαρό τρεχούμενο νερό.
Αγαπητοί μας αδελφοί – φανεροί και αφανείς δωρητές, και μέλη της Αδελφότητας Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής, σας ευχαριστούμε θερμά που στηρίξατε αυτό το μεγάλο έργο για το Ιεραποστολικό μας κλιμάκιο.
Εδώ και καιρό βλέπαμε την ανάγκη γεωτρήσεων και με την Χάρη του Θεού φέτος ο πόθος και το άπιαστο όνειρο τόσων φτωχών αδελφών μας έγινε πραγματικότητα χάρη σε σας.
Προτεραιότητα ήταν, η κάθε ενορία που έχει ιδρυθεί να έχει και από ένα πηγάδι δίπλα στην εκκλησία, ώστε να μπορούν οι άνθρωποι μαζί με το πνευματικό ύδωρ, που δροσίζει την ψυχή τους, να παίρνουν και το επίγειο αγαθό, το πολύτιμο νερό.
Ευχαριστούμε όλους, όσοι νοιαστήκατε, και ολόθερμα ευχόμαστε ο αψευδής λόγος του Κυρίου μας να ανταποδώσει στους δωρητές και στους οικείους αυτών στην ουράνια βασιλεία Του εκατονταπλάσια για κάθε φροντίδα και ενίσχυση τους στο πολύτιμο αυτό έργο.
Με Αγάπη Χριστού
Ιερέας Ερμόλαος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου