Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Χειροτονία Αφρικανού Πρεσβυτέρου από τον Μητροπολίτη Άκκρας Γεώργιο

εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Άκκρας         


Με την Σεπτή Ευλογία της Α.Θ.Μ του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ Θεοδώρου του Β΄ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άκκρας, συνοδευόμενος υπό του Πρωτοσυγκέλου της Ιεράς Μητροπόλεως Άκκρας π. Ισιδώρου Σαλάκου μετέβη στην Γαλλία και συγκεκριμένα στο Παρίσι, όπου με την άδεια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γαλλίας κ. Εμμανουήλ χειροτόνησε στο βαθμό του Πρεσβυτέρου τον εκ τών διακόνων της Μητροπόλεως Άκκρας π. Ευλόγιο ο οποίος πραγματοποιεί μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Σορβώνης στο Παρίσι.

Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου τελέστηκε η χειροτονία στο περικαλέστατο Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου στο Παρίσι. Στην προσφώνηση του ο π. Ευλόγιος βαθύτατα συγκινημένος και με δάκρυα στα μάτια ευχαρίστησε τον Τρισάγιο Θεό που τον Αξιώσε να γνωρίσει την ορθόδοξη πίστη και να αφιερώσει ολοκληρωτικά την ζωή του στην διακονία της Αλεξανδρινής Εκκλησίας, ευχαρίστησε τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο, τον Σεβασμιώτατο κ. Γέωργιο που από την ημέρα της εκλογής του στην Ιεραποστολική Μητρόπολη Άκκρας τον περιέβαλε με την αγάπη του και την αρχιερατική του προστασία. Τον Σεβασμιώτατο
Μητροπολίτη Γαλλίας κ. Εμμανουήλ και τον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως Γαλλίας π. Αρσένιο για την αγάπη και τις ευεργεσίες προς το πρόσωπο του.

Ο Σεβασμιώτατος στην αντιφώνηση του τόνισε στον π. Ευλόγιο ότι το Πατριαρχείο περιμένει όταν θα ολοκληρώσει τις σπουδές του να επιστρέψει να βοηθήσει το Ιεραποστολικό του έργο τόσο στην Γκάνα αλλά όσο στην Ακτή Ελεφαντοστούν, στην Μπουρκίνα Φάσο και στο Μάλι, όπου οι εκεί ορθόδοξοι έχουν ανάγκη την αγάπη και την βοήθεια της Εκκλησίας. 


























Περισσότερα... http://www.amen.gr/index.php?mod=news&op=article&aid=7010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου