Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΘΗΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΚΟΠΤΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ


Ευρισκόμενος στο Κάιρο όπως τελέσει την Θεία Λειτουργία της Γ΄ Κυριακής των Νηστειών στον Ιερό Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Νικολάου, η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β', πληροφορηθείς την κοίμηση του μακαριστού Πατριάρχη των Κοπτών Σενούντα Γ΄ προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

"Ο μακαριστός Πατριάρχης των Κοπτών κυρός Σενούντα Γ΄ υπήρξε αναμφισβήτητα μεγάλη θρησκευτική προσωπικότητα. Συνδέθηκε από πολλών ετών με την Εκκλησία της Αλεξανδρείας, καθώς γνώριζε προσωπικά τους αείμνηστους Πατριάρχες Αλεξανδρείας Νικόλαο Στ΄, Παρθένιο Γ’, και Πέτρο Ζ’ μετά των οποίων είχε συνεργασία και επικοινωνία σε τοπικό και διεθνές επίπεδο, ιδιαιτέρως επί θεμάτων διεκκλησιαστικού διαλόγου.

Παριστάμενος στην τελετή ενθρονίσεώς μας στην Πατριαρχική Καθέδρα του Αποστόλου Μάρκου κατά τον Οκτώβριο του έτους 2004, ο κεκοιμημένος Πατριάρχης των Κοπτών Σενούντα Γ΄ διατήρησε έκτοτε αγαστές σχέσεις με το Δευτερόθρονο Πατριαρχείο της Αλεξανδρείας, ως και συναντίληψη ιδιαιτέρως επί ζητημάτων σεβασμού και προάσπισης της θρησκευτικής ελευθερίας.

Θα θέλαμε να εκφράσουμε τόσο προς την σεβάσμια ιεραρχία, όσο και προς το ευσεβές ποίμνιο της Κοπτικής Εκκλησίας τα βαθύτατα συλλυπητήρια μας, ευχόμενοι όπως ο διάδοχος του στον Πατριαρχικό Θρόνο των Κοπτών υπάρξει αντάξιος της παρακαταθήκης του μακαριστού Σενούντα Γ΄." 

http://www.patriarchateofalexandria.com/index.php?module=news&action=details&id=752

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου