Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ

21/09/2012




 
Αρχιμ.Παντελεήμων Αράθυμος

Μετά το πέρας της συναντήσεως των Σεπτών Προκαθήμενοι των Εκκλησιών Αλεξανδρείας, Ιεροσολύμων και Κύπρου με τον Εξοχ.Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Χέρμαν Βαν Ρομπάι, η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β’, συνοδευόμενος από τον Θεοφιλ.Επίσκοπο Νεαπόλεως κ.Πορφύριο, Διευθυντή του Γραφείου της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τον Πανοσιολ. Αρχιμ. κ.Παντελεήμονα Αράθυμο, Αρχιγραμματέα της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του παλαιφάτου Πατριαρχείου, επεσκέφθη εθιμοτυπικώς, την 21η Σεπτεμβρίου ε.ε., την Εξοχ.Πρέσβειρα της Αιγύπτου στο Βέλγιο κ.Φάτμα Αλ Ζαχράα.

Κατά την συνάντηση ο Μακαριώτατος ενημέρωσε την κ.Πρέσβειρα για τον σκοπό της επισκέψεώς Του στα θεσμικά όργανα της Ε.Ε., για τις πρόσφατες συνομιλίες Του με τον Εξοχ.Πρόεδρο της Αιγύπτου κ.Μοχάμεντ Μόσρι, καθώς και για το εν γένει έργο της Αλεξανδρινής Εκκλησίας στην Αφρική.

Η κα.Αλ Ζαχράα χαρακτήρισε ως τιμητική την παρουσία του Προκαθημένου του Θρόνου του Αγίου Μάρκου στην Πρεσβεία της Αιγύπτου στην βελγική πρωτεύουσα, εξέφρασε την ικανοποίησή της για την παρουσία και την ενεργό δράση του Πατριαρχείου διεθνώς, ενώ εξεδήλωσε την επιθυμία της επισκέψεώς της στην Πατριαρχική Καθέδρα, στην Αλεξάνδρεια.

Ακολούθως, η ΑΘΜ παρεκάθησε μαζί με τον Μακ.Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ.Θεόφιλο Γ’ σε επίσημο γεύμα που παρέθεσε στο κτίριο της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση ο Μακ.Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ.Χρυσόστομος Β’.

Κατόπιν, ο Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και η συνοδεία Του ανεχώρησαν από τις Βρυξέλλες με προορισμό το Κάιρο, προπεμφθέντες στο διεθνή αερολιμένα από τον Σεβ.Μητροπολίτη Βελγίου κ.Παντελεήμονα, τους Θεοφιλ.Επισκόπους Ευμενείας κ.Μάξιμο και Νεαπόλεως κ.Πορφύριο, ως και τον Εξοχ. κ.Άντελ Ιμπραϊμ, Πληρεξούσιο Υπουργό, μέλος της Αιγυπτιακής διπλωματικής αποστολής στο Βέλγιο.

http://www.patriarchateofalexandria.com/index.php?module=news&action=details&id=826

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου