Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Μια ενορία από το Φάληρο χτίζει Εκκλησία στο... Κονγκό

ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ
   
ΚείμενοΘεοδώρα Αβαγιανού
Το ποσόν των 70.000 ευρώ προσπαθούν να συγκεντρώσουν οι ενορίτες του Ι.Ν. Αγίας Κυριακής Παλαιού Φαλήρου Αττικής, για να χτίσουν έναν Ναό επίσης αφιερωμένο στην Αγία Κυριακή αλλά και ένα σχολείο στο μακρινό Λουμπουμπάσι του Κονγκό!

«Γιά να γίνουμε συνεπέστεροι στην εντολή του Κυρίου, ξεφεύγοντας λίγο από τον εαυτό μας και τα δικά μας κι ακολουθώντας τα βήματά Του «έως εσχάτου της γης», εκεί που ζεί ο ξεχασμένος αδελφός μας» σημειώνουν στην ειδική ιστοσελίδα στην οποία έχουν φτιάξει για το σκοπό τους οι ενορίτες της Αγίας Κυριακής.






«Γιά να μοιραστούμε μαζί του το «ύδωρ το ζων» και τον «άρτον τον εκ του ουρανού καταβάντα», εκεί που ο κοινός άρτος και το καθαρό ύδωρ συχνά είναι ακόμα δυσεύρετα είδη πολυτελείας…» σημειώνουν χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι: «Χτίζουμε Σχολείο και Ναό -δυό λαμπάδες- να φωτίζουν με το Φως του Χριστού το νού και την καρδιά του ξεχασμένου αδελφού. Κίνηση «ωφελιμιστική», καθώς εμείς πρώτοι ωφελούμαστε από αυτήν την «έξοδο» γιατί «μακάριόν εστιν μάλλον διδόναι η λαμβάνειν».



Είναι ευλογία να βλέπεις το θαύμα της Δημιουργίας εκεί που «είπεν ο Θεός γενηθήτω φως και εγένετο φως» που «έλαμψεν εν ταίς καρδίαις ημών προς φωτισμόν της γνώσεως». Αλλά μοναδική δωρεά και προνόμοιο να συνδημιουργείς στο θαύμα της Δημιουργίας, και να βλέπεις το Φως Του να ξημερώνει στην ζωή του ξεχασμένου αδελφού»!

Υπεύθυνος της προσπάθειας είναι ο Αρχιμανδρίτης Βασίλειος Γιαννάκας.

Μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρώσει σχεδόν τα μισά χρήματα. Όπως δηλώνουν στην ιστοσελίδα που έφτιαξαν γι αυτόν τον σκοπό , τους απομένουν ακόμη 37.500€
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου