Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Από τη Σκιάθο στη μακρινή Αφρική: Εμπειρίες της κ. Συραϊνώς Κορωνιού-Διονυσίου στην Ιεραποστολή της Κένυας.

 
2013-03-05
Από τη Σκιάθο στη μακρινή Αφρική   Αισθήματα υπερηφάνειας και συγκίνησης προκάλεσε στους παριστάμενους η ομιλία της Συραϊνώς Κορωνιού-Διονυσίου με τίτλο «Ταξίδια στη θάλασσα των ψυχών»,  που πραγματοποιήθηκε προχθές στο Πνευματικό Κέντρο των Ιερών Ναών Σκιάθου, με πρωτοβουλία του πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος». Η Σκιαθίτισσα Ιστορικός-Αρχαιολόγος μοιράστηκε με τους παρευρισκόμενους τις εμπειρίες της από το σπουδαίο έργο που επιτελεί εδώ και χρόνια στην Ιεραποστολή της Κένυας.
Έχοντας διανύσει μια πολύ αξιόλογη πορεία, ως εκπαιδευτικός, η συνταξιούχος καθηγήτρια κ. Κορωνιού-Διονυσίου, δραστηριοποιείται, ενεργά, στους κόλπους της Μητρόπολης της Κένυας, συνδράμοντας εθελοντικά στο έργο, που επιτελείται, επί σειρά ετών.
            Από το 2007, προσφέρει, ακούραστα, το απόθεμα της αγάπης της σε χιλιάδες παιδιά της Κένυας, προσεγγίζοντας, με μητρική στοργή, άρρωστα, ορφανά και ταλαιπωρημένα παιδιά, τα οποία την αποκαλούν «μαμά Νίνα», εκφράζοντας με αυθορμητισμό την απέραντη ευγνωμοσύνη τους. Το επίκεντρο της εθελοντικής δράσης που αναπτύσσει η συμπολίτισσα εκπαιδευτικός είναι το Ναϊρόμπι της Κένυας, έδρα της Μητρόπολης Κένυας, η οποία φροντίζει με λόγο και έργο,  χιλιάδες ιθαγενείς. «Διδάσκω Ελληνικά το πρωί στους ιεροσπουδαστές που χειροτονούνται, εν συνεχεία σε ιερείς, ενώ τις υπόλοιπες ώρες επιμελούμαι τις γραφικές εργασίες της Μητρόπολης, την αλληλογραφία, διορθώνω τα κείμενα του Μητροπολίτη Κένυας κ. Μακάριου, τα οποία μου υπαγορεύει εκείνος και επιμελούμαι των εκδόσεών τους» εξηγεί η κ. Κορωνιού-Διονυσίου, η οποία είναι διαρκώς κοντά στον άνθρωπο, τους ιθαγενείς, τα ορφανά παιδιά. του κόσμου».
            Μέχρι τα τέλη Μαρτίου,  θα επανέλθει στην Αφρική, κοντά στα «παιδιά της» για να συνεχίσει το εθελοντικό της έργο. Η κ.  Κορωνιού-Διονυσίου γεννήθηκε στη Σκιάθο, όπου τελείωσε το Δημοτικό, στη συνέχεια, τελείωσε το Γυμνάσιο στο Βόλο, εσωτερική στο Ελληνογαλλικό σχολείο  Άγιος Ιωσήφ και, ύστερα από εισαγωγικές εξετάσεις στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, γράφτηκε στη φιλοσοφική σχολή απ όπου πήρε το πτυχίο του Ιστορικού-Αρχαιολογικού τμήματος. Διορίστηκε, ως φιλόλογος, στη μέση Εκπ/ση και υπηρέτησε σε σχολεία της Ελλάδας, της τότε Δ. Γερμανίας και στο Αβερώφειο Γυμνάσιο- Λύκειο της Αλεξανδρείας της Αιγύπτου. Μιλάει και γράφει τη Γερμανική και Γαλλική γλώσσα. Σύζυγος του αείμνηστου ιατρού Μιχάλη Διονυσίου, μητέρα δύο παιδιών, του Παναγιώτη και του Μάνου, είναι γόνος επίλεκτης οικογένειας της Σκιάθου, αναπτύσσοντας πολυεπίπεδη, σημαντική κοινωνική και πνευματική δραστηριότητα.

Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου