Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Ευχαριστήρια επιστολή Επισκόπου Κατάνγκα στον Μητροπολίτη Φθιώτιδος

Ι.Μ. Φθιώτιδος 
img 2183Ευχαριστήρια επιστολή προς τον Σεβ. Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Νικόλαο, απέστειλε ο Θεοφ. Επίσκοπος Κατάνγκα κ. Μελέτιος, για την προσφορά του ποσού των 3.000,00€.
''Η προσφορά Σας αυτή ομολογώ ότι ήλθε στην πλέον κατάλληλη στιγμή, διότι λόγω και της εις ημάς επελθούσης οικονομικής δυσπραγίας έχομε σταματήσει τις οικοδομικές εργασίες του ανεγειρομένου νοσοκομείου μας στο Κολουέζι'', ανέφερε μεταξύ άλλων ο Θεοφιλέστατος.
Ακολουθεί η επιστολή του Θεοφιλεστάτου κ. Μελετίου:
Σεβασμιώτατε Δέσποτα, άγιε αδελφέ,
Διά του παρόντος επιθυμώ να ευχαριστήσω θερμά την αγάπη Σας, δια την ευγενή προσφοράν Σας προς την καθ’ ημάς Ιεράν Επισκοπήν Κατάνγκα Κονγκό, του ποσού των 3.000,00€.
Η προσφορά Σας αυτή ομολογώ ότι ήλθε στην πλέον κατάλληλη στιγμή, διότι λόγω και της εις ημάς επελθούσης οικονομικής δυσπραγίας έχομε σταματήσει τις οικοδομικές εργασίες του ανεγειρομένου νοσοκομείου μας στο Κολουέζι, με τις αντίστοιχες δυσμενείς επιπτώσεις στην ιατρική περίθαλψη των ασθενούντων χριστιανών της Επισκοπής μας.
Η παροχή ιατρικής περιθάλψεως όπως και η εκπαίδευσις θεωρούμε ότι, μετά το κατηχητικό έργο, είναι από τις πρωτεύουσες υποχρεώσεις μας και δι’ αυτό ρίπτομε ιδιαίτερο βάρος σ’ αυτές.
Ήδη στην υπάρχουσα και λειτουργούσα νοσοκομειακή μας εγκατάσταση χρησιμοποιούμε τρεις ιατρούς, δέκα εξ νοσοκόμους και εννέα βοηθούς. Επειδή η προσέλευσις ασθενών είναι πολύ μεγάλη κάναμε μία επέκταση του νοσοκομείου μας, κτίζοντας μία νέα μεγάλη διώροφο πτέρυγα 780 τ.μ. περίπου – ως εις την συνημμένην  φωτογραφίαν – της οποίας οι εργασίες σταμάτησαν όπως προαναφέραμε.
Διά τον λόγον αυτόν η οικονομική Σας ενίσχυσις ήταν μία «ανάσα» και θα βοηθήσει νομίζω να ξαναρχίσουμε τις εργασίες.
Εύχομαι η φιλάδελφος ενέργειά Σας να ευαισθητοποιήσει τις καρδιές και άλλων φίλων της Ιεραποστολής ώστε να υπάρξει απρόσκοπτος συνέχισις των εργασιών και αποπεράτωσις του έργου. Θα υπάρξει έτσι δυνατότης εξυπηρετήσεως μεγαλυτέρου αριθμού ασθενών.
Επ’ ευκαιρία του παρόντος Σας επαναλαμβάνω και παλαιότερη πρόσκλησή μου δια μίαν επίσκεψίν σας στην Ι. Επισκοπή μας, διά να ιδήτε ιδίοις όμμασι την πορεία της ορθοδόξου ιεραποστολής. Θα είναι και μία μεγάλη ηθική στήριξις δι’ ημάς και δι’ όλους τους αφρικανούς πιστούς Χριστιανούς της Επισκοπής μας. Όπως επίσης αποτελεί και δι’ εμέ υπόθεση μεγάλης πνευματικής χαράς και αναψυχής κάθε έλευσίς μου στην Ιερά Μητρόπολή  Σας, μετά της οποίας διατηρώ πνευματικούς δεσμούς από τα μαθητικά μου χρόνια.
Ευχόμενος να υποδεχθούμε με το καλό και διανύσουμε το στάδιο της εγγιζούσης αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής εν κατανύξει, διατελώ
μετ’ αδελφικής αγάπης και ευχαριστιών.
Εν Αθήναις τη 8η Φεβρουαρίου 2014
Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ
ΚΑΤΑΝΓΚΑ ΜΕΛΕΤΙΟΣ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου