Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Η Αποστολική Διακονία τιμά τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο





Κείμενο: Θεοδώρα Αβαγιανού
Φωτογραφίες: Αρχείο

Την Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014 θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο «Cotsen Hall» της Αμερικανικής σχολής Κλασσικών Σπουδών η παρουσίαση του τετράτομου έργου του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας κ. Αναστασίου, από τις εκδόσεις της Αποστολικής Διακονίας.

Την εκδήλωση με θέμα «Οικουμένη - Πίστη – Πολιτισμός», θα προσφωνήσει ο γενικός διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας επίσκοπος Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος.

ΟΙΚΟΥΜΕΝΗ ΚΑΙ ΠΙΣΤΗ

Θα ακολουθήσει η παρουσίαση των βιβλίων του κ. Αναστασίου τα οποία είναι: «Ιεραποστολή στα ίχνη του Χριστού», «Έως εσχάτου της Γης», «Στην Αφρική», «Η λησμονημένη εντολή ‘Πορευθέντες’ », για τα οποία θα μιλήσουν οι κ. Μάριος Μπέγζος, Κοσμήτορας της Θεολογικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Μιχαήλ Τρίτος, Κοσμήτορας της Θεολογικής σχολής του ΑΠΘ, κ. Κώστας Ιορδανίδης, δημοσιογράφος και ο κ. Νικόλαος Τσιρέβελος, Δρ. Θεολογίας.

ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στη συνέχεια ο μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας και ο κ. Ιωάννης Καζάζης, Καθηγητής της Φιλοσοφικής σχολής του ΑΠΘ και πρόεδρος του κέντρου Ελληνικής Γλώσσας θα παρουσιάσουν ενδιαφέρουσες πολιτιστικές δράσεις που πραγματοποιούνται από την Αποστολική Διακονία.

ΟΙΚΟΥΜΕΝΗ - ΠΙΣΤΗ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Θα ακολουθήσει η ομιλία του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, ο οποίος θα μιλήσει για τα έργα του, τα οποία αφορούν την ιεραποστολή καθώς και μελετήματά του για την αφρικανική θρησκευτικότητα.

Την παρουσίαση θα συντονίζει η κ. Μαρία Αντωνιάδου, πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ και θα κλείσει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος.

http://www.dogma.gr/default.php?pname=Article&art_id=5329&catid=6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου