Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Ουγκάντα: " Η ευτυχία βρίσκεται στα απλά, στα αληθινά... κρύβεται στο μοίρασμα της αγάπης... "

εκδόσεις ''Χρυσοπηγή''
 
Της κ. Κυριακής Κουμανίδου
 
Η εικόνα του π. Γεωργίου, της Αγάπης ,της Χριστίνας ,της Σταυρούλας ,του Γιάννη ,της Σταυρούλας και της Θάλειας φωτίζουν τη φωτογραφία και οι μνήμες μου ξυπνούν. Ο νους μου ταξιδεύει εκεί και τα συναισθήματά μου επιστρέφουν
Πόσες εικόνες μπορούν να χωρέσουν σε δυο μάτια; Πόσα συναισθήματα μπορούν να βιωθούν από μια καρδιά; Ένα ταξίδι τόσο μακρινό ...και να μαι κοντά στην αλήθεια .Κρατώ στην καρδιά μου τις εικόνες και οι φωτογραφίες μία μία ζωντανεύουν όλα αυτά που έζησα και που δεν θέλω να ξεχάσω. Παιδιά παντού. Χαμόγελα κι αγκαλιές –ένα! Μόνο όταν σταθείς δίπλα σε ξυπόλυτα ποδαράκια μόνο τότε θα μπορέσεις να δεις τη δική σου γύμνια ,τη δική σου ευθύνη. Μόνο όταν ζήσεις με τις δικές τους ελλείψεις μπορεί να καταλάβεις τη δική σου υπερβολή. Όταν βρεθείς, έστω για λίγες ώρες χωρίς ηλεκτρικό, χωρίς νερό, θα έρθεις αντιμέτωπος με τη δική σου φτώχεια, τη δική σου ανεπάρκεια.
Η ασύγκριτα δύσκολη καθημερινότητα αυτών των ανθρώπων με το γλυκό, υπομονετικό βλέμμα έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη δική μας ματαιόδοξη «δυτική» ματιά. Ο πλούτος της καρδιά τους φτάνει να γεμίσει τα φτωχά σπίτια τους, ενώ εμείς χανόμαστε γεμίζοντας σπίτια με άδεις καρδιές.
Νιώθω πως παραφορτώσαμε τις πλάτες μας με περιττά και ανούσια πράγματα υποθηκεύοντας  την ίδια τη ζωή μας.
Δεν θα ξεχάσω εκείνα τα πρόσωπα τα γεμάτα αγάπη, απλότητα, ζεστασιά και σεβασμό ,πρόθυμα να προσφέρουν τα ελάχιστα –Όλα τους.
Η στάση τους απέναντι στη ζωή αποτελεί παράδειγμα για εμάς. Για όλους εμάς που χάσαμε τον προσανατολισμό μας που μπερδευτήκαμε ,που παγιδευτήκαμε .Προσποιηθήκαμε ρόλους ευτυχισμένων και μιμηθήκαμε τους πετυχημένους και τους ατσαλάκωτους τέλεια. Αλλά η ευτυχία δεν ήρθε, γιατί η ευτυχία βρίσκεται στα απλά ,στα αληθινά... κρύβεται στο μοίρασμα της αγάπης.
Αυτοί οι άνθρωποι για μένα, τα αδέλφια μας αυτά ορίζουν τις λέξεις Αισιοδοξία, αγάπη ευγνωμοσύνη. Κάτω από το μαύρο δέρμα λάμπουν οι λευκές τους ψυχές τους !!
Εύχομαι ο Θεός να έχει στο σχέδιό του κι άλλα ταξίδια ανα-ψυχής.

Η κ. Κυριακή Κουμανίδου είναι Νοσηλεύτρια και βοήθησε  τον Αύγουστο του 2015 εθελοντικά στην Ιεραποστολική προσπάθεια της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής στην Ουγκάντα. Ο Θεός να την ευλογεί. Ευχαριστούμε "από καρδιάς πολύ"
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου