Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

"Ελληνες Πρωτοπόροι στην διασπορά της Ζάμπιας και του Μαλάουι και η προσφορά τους στις χώρες υποδοχής"

Orthodox Metropolis of Zambia and Malawi



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Ελληνική Ορθόδοξη Μητρόπολη Ζάμπιας και Μαλάουι, με τις ευχές και τις ευλογίες της Αυτού Μακαριότητας του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου του Β, αποφάσισε την καταγραφή, καταχώρηση και δημοσίευση του ιστορικής σπουδαιότητας αρχειακού υλικού-λευκώματος της Ιεράς Μητροπόλεως, το οποίο και θα παρουσιαστεί κατά την διάρκεια προγραμματιζόμενου κατά τις αρχές του επόμενου έτους (2017) Συνεδρίου με θεμα: "Ελληνες Πρωτοπόροι στην διασπορά της Ζάμπιας και του Μαλάουι και η προσφορά τους στις χώρες υποδοχής".
Η εν λόγω πρωτοβουλία θα πραγματοποιηθεί με την συνεργασία του Ελληνικού Υπουργείου των Εξωτερικών, των Ελληνικών Κοινοτήτων και των Γενικών Προξενείων της Ελλάδας και της Κύπρου στη Ζάμπια και το Μαλάουι και άλλων συλλόγων, φορέων και συνεργατών.
Όλα τα αρχεία και τα δημόσια έγγραφα μαρτυρούν το αναμφισβήτητο ιστορικό γεγονός ότι οι πρωτοπόροι Έλληνες επηρέασαν συνεχίζουν να επηρεάζουν έντονα τον κόσμο της Αφρικής και την ιστορία της. Ανθρώπων "που ποτέ δεν έπαψαν να είναι Έλληνες και η Ελλάδα να είναι στο σπίτι τους!".
Η παρουσίαση του λευκώματος θα γίνει κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της Αυτού Μακαριότητας του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Θεόδωρου Β 'σε αυτές τις χώρες.
Οι ενδιαφερόμενοι εθελοντές παρακαλούνται να επικοινωνούν στην ακόλουθη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου:
οrthodoxzambia@gmail.com

https://www.facebook.com/Orthodox-Metropolis-of-Zambia-and-Malawi-391805074291380/?fref=nf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου