Κυριακή 21 Αυγούστου 2016

Κένυα: Εγκαίνια γυναικολογικού τμήματος σε νοσοκομείο της περιοχής Κιμέντε

Romfea.gr

ginaikologiko-14

Ήταν μια ξεχωριστή μέρα η Κυριακή 14 Αυγούστου για την ενορία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, τους κατοίκους της περιοχής αλλά και γενικά σ’ όλη την Κένυα.
Το πρωί ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τη θεία λειτουργία στον ως άνω ιερό ναό, με τη συμμετοχή πολλών ιερέων από τις γύρω περιοχές και πλήθος πιστών που έσπευσαν από πολύ νωρίς για να απολαύσουν το ιστορικό αυτό γεγονός.
Έψαλλε μελωδικότατα η χορωδία της ενορίας που αποτελείται από νέους και νέες, στην τοπική διάλεκτο της φυλής Κικούγιου και Σουαχίλι.
Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος κ. Μακάριος κάλεσε τους πιστούς για ενότητα και στενή συνεργασία, παίρνοντας αφορμή από την αποστολή επιστολή του Αποστόλου Παύλου προς Κορινθίους κεφ.1, στιχ.10 -17.
Στη συνέχεια σχηματίστηκε πομπή που κατέληξε στο παρακείμενο ορθόδοξο ιατρικό νοσοκομείο, όπου τέλεσε αγιασμό και ευλόγησε το ασθενοφόρο του καινούριου τμήματος του ιατρικού κέντρου, επίσημα εγκαίνια και παρέδωσε πολύτιμο αξονικό τομογράφο, δωρεά του ογκολογικού τμήματος της Τράπεζας Κύπρου.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Μακάριος, στην ομιλία του, ευχαρίστησε πρώτα τον Θεό, που τον αξίωσε να τελέσει τα εγκαίνια ενός τέτοιου έργου, που θα βοηθήσει όλους τους κατοίκους της περιοχής.
Επίσης, ευχαρίστησε τους γιατρούς του Αρεταίειου Νοσοκομείου Λευκωσίας, που συνέβαλαν στο κτίσιμο του Νοσοκομείου.
Ακόμα, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς το Ογκολογικό Τμήμα της Τράπεζας Κύπρου, που τόσο πρόθυμα χάρισε αυτό το σημαντικό και πολύτιμο εργαλείο.
Παρόντες, εκτός από τους κατοίκους της περιοχής και των έξι Ορθοδόξων ενοριών, εκπρόσωποι των δημαρχείων και κοινοτήτων, βουλευτές, αρχηγοί των φυλών, κυβερνήτες κ.τ.λ.
Ο Σεβασμιώτατος βρήκε την ευκαιρία να ευχαριστήσει όλους για την ηθική στήριξη, ιδιαίτερα τους ιερείς που με ξεχωριστό ζήλο και αφοσίωση συνεργάστηκαν για την επιτυχία του όλου έργου.
Στη συνέχεια μίλησαν οι διάφοροι εκπρόσωποι των πολιτικών οργάνων και ακολούθησε πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα με παραδοσιακό γεύμα.
Η όλη τελετή έκλεισε αργά το απόγευμα, όπου όλοι επέστρεψαν στα σπίτια τους, δοξολογούντες και ευχαριστούντες τον Θεό που πάντα βρίσκει μέσα να ανακουφίζονται οι άνθρωποι, με διάφορους τρόπους.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου