Σάββατο 6 Αυγούστου 2016

Mεγάλη αναγέννηση του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου...

3

Τον Αλέκο Καζαμία συνεχάρησαν όλοι, για τη μεγάλη αναγέννηση του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου, στα ανεπίσημα εγκαίνια της πέργκολας...

pyramisnews.gr

Τελικά, για άλλη μία φορά αποδεικνύεται ότι ένας άνθρωπος μπορεί από μόνος του να πετύχει πολλά, φτάνει μόνο να το θέλει… Και φυσικά να έχει και τις δυνατότητες…

Και ο Αλέκος Καζαμίας, ως ο νέος διαχειριστής του εντευκτηρίου του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου, απέδειξε περίτρανα στα χθεσινοβραδινά ανεπίσημα εγκαίνια της ολότελα ανανεωμένης πέργκολας ότι μπορεί να φέρει τη νέα εποχή στο ιστορικό σωματείο.

Πρώτη απόδειξη ήταν η μεγάλη προσέλευση των επισήμων, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα: ο Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος, ο Κύπριος Πρέσβης στην Αίγυπτο κ. Χάρης Μορίτσης, η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στο Κάιρο κα Λαμπρινή Κομίνη, η Συντονίστρια Εκπαίδευσης κα Μαριέττα Κουμαριανού, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Καΐρου της Κυπριακής εν Αιγύπτω Αδελφότητας κ. Ανδρέας Μαυρομάτης και Κοινοτικοί Επίτροποι της ΕΚΚ και όλο το ΔΣ του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου.
 
Ακόμη και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας κ. Ιωάννης Παπαδόπουλος επικοινώνησε τηλεφωνικά από την πόλη του για να ευχηθεί προσωπικά ο ίδιος στο νέο Διαχειριστή κ. Αλέκο Καζαμία, εκφράζοντας τη λύπη του που δεν μπόρεσε να παρεβρίσκεται και ευχόμενος καλή αρχή. Ενώ, να σημειωθεί και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστος Καβαλής είχε και εκείνος ευχηθεί τηλεφωνικά τις προηγούμενες ημέρες στον κ. Καζαμία.

Και πράγματι, το νέο ξεκίνημα ήταν φαντασμαγορικό.
Κατ' αρχήν, εντυπωσιακό ήταν και το καλωσόρισμα για τον κάθε επισκέπτη, με τις παραδοσιακές ελληνικές και κυπριακές φορεσιές που βρίσκονταν στην είσοδο του χώρου, που εκτίθενται σε ειδικές ξύλινες προθήκες και παρουσιάζονται υπό τους ήχους ελληνικής μουσικής.

Επίσης εντυπωσιακή ήταν η παρουσία των σημαιών: της Ελλάδας, της Αιγύπτου, της Κύπρου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προσδίδοντας μία ακόμη μεγαλύτερη επισημότητα στο χώρο.

Αμέσως μετά, ακολουθούσε η ίδια η πέργκολα, που δεν έχει πλέον τίποτε που να θυμίζει την προτέρα εικόνα της. Σήμερα, ο χώρος αυτός είναι μία γραφική απεικόνιση του ελληνικού λευκού με το γαλάζιο, με την ελληνική μας σημαία να δεσπόζει παντού, τις φωτογραφίες από τα ελληνικά νησιά, τα χαγάτια με το απέραντο γαλάζιο, ακόμη και τη νεοαποκτηθείσα βάρκα που πλέον αποτελεί μία θαυμάσια ατραξιόν για το Ελληνικό Κέντρο, και φωταγωγημένη όπως είναι, μάς μεταφέρει σε μία γιορταστική Ελλάδα. Για να μην ξεχάσουμε βέβαια και τους φοβερούς μεζέδες, που πολλοί Έλληνες γεύτηκαν χθες και εξέφρασαν πραγματικά τα συγχαρητήριά τους στον κ. Αλέκο Καζαμία.

«Αισθανόμαστε Ελλάδα πλέον εδώ…» είπε συγκινημένη μία Αιγυπτιώτισσα, εκφράζοντας προφανώς τα συναισθήματα όλων και τις ευχαριστίες της στο νέο διαχειριστή του χώρου.

Και είναι αλήθεια ότι ο κ. Αλέκος Καζαμίας, μέσα σε λιγότερο από δύο βδομάδες και χωρίς καμία απολύτως βοήθεια κανενός, παρά μόνο των συνεργατών του, κατάφερε το ακατόρθωτο… Ό,τι βλέπει κανείς σήμερα στο Ελληνικό Κέντρο Καΐρου αποτελεί δική του έμπνευση και επιτυχία.

Πλέον, φαίνεται ότι ο κύριος πρωταγωνιστής του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου θα είναι για τα επόμενα δύο χρόνια – βάσει του πρόσφατα υπογεγραμμένου συμβολαίου του – ο αγαπητός μας συμπάροικος κ. Καζαμίας, αφού μάλιστα δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι και το υπάρχον ΔΣ του Κέντρου θα πρέπει να ξεκινήσει τις διαδικασίες για τις εκλογές και για τα επτά Μέλη του, το αργότερο σε έξι μήνες από σήμερα, αφού οι εκλογές του θα γίνουν (για όλο το ΔΣ) το αργότερο μέχρι την ερχόμενη Άνοιξη του 2017. Και θα είναι εκλογές για το ΔΣ του Κέντρου, που άλλον Πρόεδρο είχε μέχρι τις 22 Νοεμβρίου του 2015, άλλον Πρόεδρο γνώρισε μέχρι τις 5 Ιουνίου του 2016, άλλον Πρόεδρο έχει τώρα, και ποιος ξέρει αν άλλον Πρόεδρο έχει μετά τις εκλογές του 2017, δηλαδή σε λιγότερο από οκτώ μήνες…

Έτσι, πλέον ως άνθρωπος – κλειδί του όλου χώρου, αποδεικνύεται ο κ. Αλέκος Καζαμίας ο οποίος πήρε τα θερμά συγχαρητήρια όλων για την ανακαίνιση ή μάλλον καλύτερα για την αναγέννηση του χώρου αυτού, που τιμά τον Αιγυπτιώτη Ελληνισμό στη φίλη και αδελφή Χώρα του Νείλου.  


Ακολουθεί το βίντεο με τις δηλώσεις των επισήμων για τη νέα εκπληκτική εικόνα που παρουσιάζει πλέον ο χώρος της πέργκολας, που θυμίζει πλέον ελληνικό νησί:






http://pyramisnews.gr/ton-kazamia-synexarysan-gia-tis-allages-sto-elliniko-kentro-kairou/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου